banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Elektrik kesintileri ekmek kapısı oldu

Diyarbakır’ın çeşitli semtlerinde özellikle kış mevsiminde artan elektrik kesintileri, sorunun çözümü için insanları farklı arayışlara itiyor. Merkez Bağlar ilçesinde Murat Cengiz isimli esnaf, ürettiği güç kaynaklarını satarak bu sorunu gidermeye çalışıyor.

15 yıldır güç kaynakları ve yükseltici imalatı yaptıklarını söyleyen Cengiz, güç kaynaklarının, elektriklerin kesildiği zamanlarda elektrik ihtiyacını karşıladığını belirtti.

Jeneratörlerin benzin harcamaları ve ses kirliliği oluşturmalarının halkı güç kaynakları almaya teşvik ettiğini dile getiren Cengiz, “Özellikle kışın Diyarbakır’da elektrik kesintileri fazladır. Altyapı zayıf olduğu için elektrikler ya kesiliyor ya da düşüyor. Biz de bunun için güç kaynakları ve yükseltici üretiyoruz. Güç kaynakları jeneratör gibi işlev görüyor. Güç kaynağının büyüklüğüne göre elektrik sağlanıyor. Kimi güç kaynağını 4 saat kullanabilirken kimi de 24 saat kullanabiliyor. Bu, güç kaynağının büyüklüğüne göre değişiyor. Ev ve işyerlerindeki lambaların yakılması, televizyon ve bilgisayarın çalıştırılması, telefon şarjı gibi işlemlerde kullanılabiliyor. Jeneratörlerin aşırı ses çıkarması ve benzin harcaması halkı güç kaynağı almaya teşvik ediyor.” dedi.

Çoğu kişinin güç kaynaklarını bilmediğini ifade eden Cengiz, “İlk görenler, ‘Var mı böyle bir şey?’ diyorlar. Biz de anlatıyoruz onlara. Gördükten sonra alıyorlar. İlgi gösteriyor insanlar. Kentte elektriklerin kesilmesi bizim gibi güç kaynağı üreten kişilerin faydasınadır ama elektriklerin kesilmesini istemiyoruz. Elektriğin altyapısı düzelse halk açısından daha iyidir. Biz yine bu işi yaparız ama elektrik sorununun çözüme kavuşturulması gerekiyor.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.