banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Elektrik kesintileri çileden çıkardı (VİDEO)
Şanlıurfa'nın Bağlarbaşı semtinde 1 ay boyunca her akşam 17:30 ile 20:00  saatleri arasındaki elektrik kesintileri, başta elektriği kullanarak çalışan esnaf olmak üzere vatandaşları olumsuz etkiliyor.


Bağlarbaşı semtinde Tatlıcılık yapan Abdulkadir adındaki işletmeci hemen hemen bir aydır  elektriklerimiz aynı saatlerde kesiliyor. ” Elektrikleri haber vermeden kestikleri zaman işlerimiz de aksamalar meydana geliyor. Bunun en yakın zamanda çözüme kavuşturulmasını istiyorum  burda başı ucumuzda elektrikler varken her ne hikmetse bizim tarafın elektrikleri her akşam özellikle sanki otomatik olarak ayarlanmış gibi saat 17:30 ile 20:00 saatleri arasında kesiliyor, “Bizim jeneratörümüz var olduğu için hergün 15 TL ödeyerek elektriksiz kalmıyoruz ama evimizde mağdur duruma düşüyoruz. Hizmetler tam olarak verilmiyor'' dedi.

Berber dükkanı işleten halil adındaki esnaf '' Biz neden üvey evlat muamelesi görüyoruz, Şanlıurfa merkezde olduğumuz halde, burası ne köy, ne kasaba burası şehir merkezi olduğu halde hemen her akşam  bu elektrikler kesiliyor, Her ay çevre vergimizi, maliye, elektrik ve su faturalarımızı zamanında ödediğimiz içinmi bizlere bu tür muamele yapılıyor. Neden bir yetkili gelip bizim bu sorunumuzla ilgilenmiyor böylesi 21. yüzyılda böyle sorunların olması gerçektende çok düşünülür bir durum, DEDAŞ yetkilileri böyle Bağlarbaşı semtine keyfi uygulamaya devam etsin bakalım, üst yöneticilerimizde bu duruma kulak tıkamaya devam  etsinler'' diye sitem etti

Fırın İşletmecisi '' Her akşam aynı saatte kesilen bu elektrik sayesinde doğru, dürüst işimizi yapamıyoruz, Nasıl vatandaşın tepsi yemeğini iyi pişiripte çıkartalım, Bunun için bir çok vatandaşlarımızla kötü oluyoruz. Elektrik kesintileri bizleri ve vatandaşlarımızı her akşam çileden çıkartıyor bunu niçin DEDAŞ yetkililerini göreve çağırıyoruz'' dedi.


Esnaf ve vatandaşlar elektrik kesintilerinin kendilerini çileden çıkardığını ve bunun için dert yandıklarını dile getirdiler “ Elektrikler kesildiği zaman elimizi kolumuzu bağlıyoruz. DEDAŞ bizlerle çocuk gibi oynamaya devam ediyor. Bizlere göre elektrik hizmetlerini tam olarak yerine getirmiyor. Faturayı yatırmadığımız zaman faturalar zamlı olarak geliyor'' dediler.


Yusuf adındaki internet cafe işletmecisi “Benim işim bilgisayarla olduğu için elektrikler kesildiği zaman iş yapamıyoruz. DEDAŞ elektrik hizmetlerini değil tam olarak yarım bile yapmıyor. Yapsaydı zaten işlerimiz aksamazdı.”

Sokak aydınlatması için belki 186 yı yarım saattir arıyorum hep meşgul ya telefonundan başka arayanlarda, veya  görevli her kim ise sırf rahatı bozulmasın diye telefonu açık bırakmıştır.

“Biz internet kafe çalıştırdığımız için işimiz bilgisayarla. Bilgisayarlar da elektriksiz çalışmıyor. Bu durumdan hiç kimsenin memnun olduğunu düşünmüyorum. İşlerimizin yoğun olduğu zaman haber vermeden kesiyorlar. Bizim işlerimiz hemen hergün yoğun olduğu için hafta içi özellikle her akşam saat 17:30'dan 20'ye kadar elektrikler kesildiği zaman işlerimiz de çok aksamalar oluyor dedi. 
Abdullah Toprak / GAPHA
VİDEO

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.