banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Sanlıurfa Başbakan

Elekronik kimlikler Aralık'ta verilecek

 İçişleri Bakanlığı'nda katıldığı bilgilendirme toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, elektronik, biyometrik özellikleri de taşıyan kimliklerin Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacağını söyledi.

Doğum, ölüm, adres değişikliklerinin elektronik ortamda yapılabileceğini belirten Davuoğlu, "Doğum için dahi ne kadar bürokratik uygulamaların olduğu hepimizin malumu. Yeni kimlikler ki son derece kullanışlı, elektronik, biyometrik özellikleri de taşıyan kimlikler Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacak." dedi.

Mahkeme kararıyla gerçekleştirilebilen soyadı değişikliğinin de kolaylaştırılacağını ifade eden Başbakan Davutoğlu, bir dilekçeyle soyadı değiştirilebileceğini söyledi. Davutoğlu, "Çok uzun mahkeme süreçleri olmayacak, dilekçeyle soyadı değiştirilecek." ifadelerini kullandı.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.