banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Elazığ'daki STK'lar ODTÜ saldırıları Namazla protesto etti

Elazığ Fırat üniversitesinde TÜGVA öncülüğünde aralarında Bilge Der, İhya Der ve Furkan Vakfının da olduğu öğrenci grupları mescitlere yapılan saldırıları açık alanda kılınan namazla protesto etti. Namazla başlayan program Basın açıklamasını TÜGVA adına okuyan Kemal Taşdemir, “Bir kaç hafta önce Diyarbakır kurşunlu cami yakıldı. 26 Kasım 2015 te İstanbul Teknik Üniversitesinde cami yapılmasını isteyen öğrencilere saldırı oldu. 2 Aralık 2015 tarihinde Ankara üniversitesi Hukuk Fakültesi Müslüman Hanımlar Topluluğu isimli bayan öğrenci grubu, Kur’an okudukları sırada sosyalist çetelerin saldırılarına uğradı.

‘Allah’ın mescitlerinde son adının anılmasından ve harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir’

Aynı faşist, solcu guruplar 8 Aralık 2015 tarihinde Eskişehir Osman Gazi Üniversitesinde muhtaçlara yardım için açılan stantta görevli bayanlara alçakça saldırı yapıldı ve son olarak iki gün önce ODTÜ Üniversitesinde kütüphane mescidinde çıkan öğrencilere otuz kırk kişilik solcu çeteler çivili sopalarla kardeşlerimize saldırmıştır. ‘Allah’ın mescitlerinde son adının anılmasından ve harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir. Aslında bunların oralara ancak korka korka girmeleri gerekir böyleleri için dünyada rezillik var ahirette de onlar için büyü azap vardır.’

‘Fikri olarak bataklığa bulaşmış bu kirli zihniyetin fiili saldırıları adeta çaresizliklerinin dışa vurmasıdır’

ODTÜ’ de kendilerinden başka hiçbir gruba tahammül etmeyen sözde özgürlükçü hümanist ama özünde faşist- sosyalist çetelerin İslam’ın kutsallarına ve İslam davasını dert edinen öğrencilere karşı tahammülsüzlüğü, dün olduğu gibi bugün de devem etmektedir. Fikri olarak bataklığa bulaşmış bu kirli zihniyetin fiili saldırıları adeta çaresizliklerinin dışa vurumudur. Bu faşist solcu çetelerin bu ahlaksız saldırılarını kınamak ve lanetlemek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu gün nasıl ki insanlar özgürlük diyerek bireyler yapma hakkına sahip ise benim namaz kılan kardeşim de bu özgürlüğe sahiptir. Bunun engellenmesi bizleri hem üzmüş hem de sinirlendirmiştir. Gençliğin gelecek için önemli olduğunu ifade ederken, gönlümüzü her kesimden gence açık tutmuştuk fakat, ODTÜ’de yapılan bu mesnetsiz ve hadsiz saldırı bizleri harekete geçirmeye ve bu kınamayı yapmaya yetmiştir. Dininden örfünden ve kültüründen kopuk akıl ve izahtan yoksun ve İslam düşmanlarının piyonluğunu yapan bu solcu çeteler İslam’ın toplumda hayat bulması ve toplumu ıslah etmesi adeta onları kudurtmaktadır.

‘Onlar Allah’ın nurunu ağızlarıyla söndürmek isterler hâlbuki kafirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır’

Davaları Rabbani olan ve hakikatten rablerine iman eden gençler bu İslam düşmanlarına davet ve ibadetleriyle Allah’ın şu ayetini hatırlatırlar:’ Onlar Allah’ın nurunu ağızlarıyla söndürmek isterler hâlbuki kafirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.’ İslam düşmanları şunu iyi bilsinler ki; müminler bir birini sevmekte birbirlerine acımakta ve birbirilerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman diğer uzuvlarda bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutunur. Peygamberimiz önderimiz Hz. Muhammed’in dediği gibi saldırılara maruz kalan Müslüman kardeşlerimizin dertleriyle dertlendiğimizi ve yanlarında olduğumuzu açık bir şekilde ifade ediyoruz. Bazı Müslüman kardeşlerimizi İslam düşmanlarının yaptıklarına gafil olmamaları için Allah’ın şu ayeti hatırlatıyoruz: ‘İşte siz öyle kimselersiniz ki onlar sizi sevmezken siz onları seversiniz ve kitabın bütününe inanırsınız. Onlar ise ancak sizinle karşılaştıkları zaman iman ettik derler yalnız başlarına kaldıkları vakit de öfkeden parmaklarını ısırırlar, deki öfkenizden geberin Allah kalplerin özünü bilir.’

‘Beyaz sarıklıyız bizi siyah sarık bağlamaya mecbur etmeyin’

Biz Müslümanlara göre özgürlük Allah’a secde etmekle başlar ve şu bilinmelidir ki Türkiye eski Türkiye değil. Bugün hiçbir kişi hiçbir olay hiçbir fikir bize engel olamayacaktır. Ve bizi davamızdan döndürmeyecektir İslam düşmanlarına İslami Gençlik ve TÜGVA olarak şunu belirtelim ki; Camilerimiz biz Müslümanların kırmızı çizgisidir. Müminlerin miracı olan namaz bizim kırmızı çizgimizdir. İslam’ın her şiarı bizim kımızı çizgimizdir. Ey İslam düşmanları haddinizi bilin! Müslümanların sabrını denemeyin, bugün beyaz sarıklıyız bizi siyah sarık bağlamaya mecbur etmeyin, sınırınızı aşmayın ne yapsanız da biz bu davadan vazgeçmeyiz”. şeklinde konuştu. (Sinan Bilici-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.