banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Elazığ'da Üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım hizmeti

Ücretsiz ulaşım hizmetinden yararlanmak isteyen Fırat Üniversitesi öğrencilerinin, ikametgâhları Elazığ’da olmak koşuluyla, ikametgâh örneği, öğrenci belgesi ve yıl boyunca bir defaya mahsus olmak üzere 15 TL vize ve kart ücreti ile birlikte Elazığ Belediyesi Merkez bina ve Belediye İş Merkezi’nde bulunan ELZ-Kart gişelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Öte yandan uygulamadan ilk kez yararlanacak olan Fırat Üniversitesi öğrencileri ise, yine ikametgâhları Elazığ’da olmak koşuluyla ikametgâh örneği, öğrenci belgesi, 1 adet fotoğraf ve yıl boyunca bir defaya mahsus olmak üzere 10 TL kart ücreti ile birlikte Elazığ Belediyesi Merkez bina ve Belediye İş Merkezi’nde bulunan ELZ-Kart gişelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sosyal belediyecilik anlamında çok önemli olan bu projeden, geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde 12 bin 13 öğrencinin yararlandığı ifade edilerek, “Bu proje sayesinde hem şehrimizde eğitim hayatını sürdüren öğrencilerimizde kentlilik bilincinin oluşumuna katkı sağlamış olduk, hem de şehrin belli mahallelerinde toplanan öğrenci potansiyelini şehir geneline yayarak, sosyal yaşama katkı sağlamış olduk. Türkiye’de tek olan bu projemizle öğrencilerimize de ekonomik açıdan önemli bir kazanım sunduk. Öğrencilerimize sınırsız kullanım olanağı tanıyan bu projede, öğrencilerimizin toplu ulaşım araçlarını her kullanım ücreti de Belediyemiz tarafından Özel Halk otobüslerine ödenmektedir” denildi.

Açıklamada öğrencilerin bir önceki döneme ait ELZ-Kart sürelerinin geçerlilik süresinin 16 Eylül 2015 tarihinde dolacağına dikkat çekilerek, “Öğrencilerimizin bu konuda mağduriyet yaşamamaları için bir an önce ücretsiz ELZ-Kart başvurularını yapmaları gerekmektedir” denildi. (Nedim Tekin-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.