banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Elazığ'da 'İç Göç Bilgilendirme Toplantısı' yapıldı

Elazığ Valiliği İl Sosyal Etüd Ve Proje Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İç Göç Özel Uygulama Planı Toplantısı” yapıldı.

Vali Yardımcısı Haluk Çakmak başkanlığında yapılan toplantıya İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürü Ramazan Polat ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantı öncesi bir konuşma yapan İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürü Ramazan Polat, “Ülkemizde yaşanan iç göçün kontrol edilmesi ve yönlendirilmesi için bir göç politikası oluşturulması; göçün yol açtığı ekonomik, sosyal-kültürel ve fiziki sorunları ile asayiş ve kamu düzenine ilişkin sorunların çözümü amacıyla, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Özel Göç Uygulama Eylem Planı hazırlanmıştır.” dedi.

Polat, “Özel Göç Uygulama Eylem Planı çerçevesinde uluslararası koruma (sığınmacı) olarak bugün itibari ile ilimizde Afganistan, Irak, İran, Nijerya, Gürcistan, Libya, Pakistan ve Suriyeli olmak üzere toplamda 551 kişi bulunmaktadır. Buna ilaveten 3 bin 753 Suriyelinin ilimiz göç kayıtlarında mevcuttur.” diye belirtti.

İç Göç Özel Uygulama Planı hakkında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. İlhan Oğuz Akdemir, Elazığ’da göçün tarihi ile Harput’ ta başlayan göç ve göçün beraberinde getirdiği sosyal sorunlar, konut, istihdam, uyum gösterme ve kültürel problemler başlığı altında bir sunum yaptı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.