banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Elazığ'da Hz. Hüseyin ve Kerbela'yı anma programı

Elazığ’da faaliyet yürüten Yeni İhya Eğitim Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği  (Yeni İHYA DER)Hz. Hüseyin ve Ehli Beytin şehadet yıl dönümü nedenliyle ‘Aşkın adı kerbela’ adıyla  program düzenledi.

İsmail Kaya Hoca’nın Kur’an-I Kerim tilavetiyle başlayan  Program, Sinevizyon gösterimi  ve ardından  Kervan ilahi gurubunun seslendirdiği Türkçe ve Zaza’ca ilahilerle devam etti. Daha sonra Araştırmacı Yazar Av. Emin Güneş  günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Güneş konuşmasında, ‘Yezit evvela iktidarını meşru olmayan yollardan elde etmiştir. Babasından tevarüs etmiştir. Bir nevi hakkın ve halkın rızası ortada yokken, babasından aldığı bir miras olarak saltanat sürdürmüştür. Yezit babasından miras aldığı saltanatı, babası da hile ve entrikalarla elde etmişti . Yani Yezit’in dayandığı güç hakka dayalı değil, zorbalığa dayalıdır. Yezit’in bir özelliği korku imparatorluğu kurmasıdır. Elindeki gücü kullanarak zaman zaman insanlara ağır işkenceler yaparak,   halkın gözünü korkutmak yoluyla tahakkümünü her tarafa yaymaya çalışmıştır.

Hz Hüseyin’e gelince, bütün peygamberlerin mesleğinin devam ettiricisidir. İnsanlık tarihi boyunca bütün peygamberler insanlığı cehennem ateşinden korumayı kendilerine vazife edinmişlerdir. Nasıl ki şeytan ve askerleri cennetin yoluna barikatlar kurup insanları cehenneme yönlendirmişlerse, Allah’ın Resulleri, Nebileri cehennemin yoluna barikat kurup insanları cennete yönlendirmeyi vazife kabul etmişlerdir. İşte Hüseyin bu yolun yolcularından, öncülerinden biridir’

Program Zeki Dinç Hoca’nın yaptığı dua ile sonra sona erdi. (Sinan Bilici/Ebubekir Yavuz-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.