banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

El-Ruha'da En Güzel Pasta İçin Yarıştılar

Şanlıurfa Belediyesi Kadın ve Çocuk Koordinasyon Merkezi’nce düzenlenen “Pasta Yarışması”nda Urfalı bayanlar hünerlerini bu kez pasta yaparak gösterdiler.

Kurabiye, börek, yaş pasta vb. tatlıların yarıştığı yarışmanın yanı sıra onurlarına düzenlenen sıra gününde gönüllerince eğlenen Urfalı bayanlar, Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğunun seslendirdiği türküler eşliğinde halay çektiler.

      El Ruha Oteli’nde düzenlenen “En Güzel Pasta Yarışması”nda toplam 39 bayan kıyasıya yarışırken ilk 3’ü belirlemede zorluk çektikleri gözlenen Jüri Üyeleri, ilk 6 kişiye büyük ödül layık görürken 15 kişiye ise mansiyon ödülü dağıttı.

Sabiha Karabulut, Feray Okuyan, Canan Kürkçüoğlu, Mihriban Sunay ve Şanlıurfa Belediyesi Gıda Bankası-Mikrokredi Sorumlusu Hakkı Murat’ın yer aldığı jüri, yarışmacıları 50 puan üzerinden değerlendirdi.

Yarışmada derece girenlerin isimlerini açıklamadan önce kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al, jüri olarak derecelendirme yaparken çok zorlandıklarını, tüm tatlıların gerçekten lezzetli olduklarını belirterek yarışmaya katılan tüm bayanları gönüllerde birinci seçtiklerini söyledi.

Değerlendirme sonucunda Mekke Köseler “Kurabiye” tatlısıyla 42 puan alarak birinci oldu. Ayben Aydırıcı ve Nursel isimli iki bayan 39 puan aldığı “Kurabiye” ile ikinci, İsmet Ağuş ise 38 puan topladığı “Ispanaklı Kek” tatlısıyla üçüncü oldu. 37 Puan alan Kadriye Kaplama ve Tuba Taraklı ise yaptıkları tatlılar ile dördüncülüğü paylaştılar. Ayrıca 15 yarışmacıya ise mansiyon ödülü verildi.

Yarışmada dereceye giren bayanların ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Eşi Gül Fakıbaba, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’nin Eşi Sema Çiftçi, Şanlıurfa Belediyesi Kadın ve Çocuk Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Nihal Atilla ve diğer davetliler verdi.

Dereceye giren 6 yarışmacıya ve 15 mansiyon ödülü kazanan bayanlara, Şanlıurfa Belediyesi tarafından içersinde yemek seti ve sürpriz hediyelerin yer aldığı paketler verildi.

Belediye Başkan Fakıbaba’nın Eşi Gül Fakıbaba, pasta yarışmasının düzenlenmesinde emeği geçen Kadın ve Çocuk Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Nihal Atilla’ya ve yarışmaya sponsor olan El Ruha Oteli’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.