banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Ekşi Sözlük'ten Peygamberimize hakaret
Geçen günlerde bir sözlük yazarı olan Ahmet M.S. hakkında "dini değerleri alenen aşağılama"suçundan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.
M.S. "din saçmalığı" başlıklı yazıda hakaret kastı taşımadığını kendi fikirlerini dile getirdiğini belirtse de tepkileri önleyemedi.
Dün öğleden sonra twitter'da "ekşi sözlük kapatılsın" başlığıyla başta Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, Emre Uslu ve yazar Rasih Yılmaz'ın desteklediği kampanyayla Ekşi Sözlük'ün din karşıtı bir site olduğu ve kapatılması gerektiği vurgulandı.
Konunun gerekirse yargıya kadar gitmesi istenirken, Baransu, bir twitter mesajında şu ifadeyi kullandı: "Bu millet ekşisözlük'ün pisliği karşısında ayağa kalkmayacaksa yazıklar olsun. Kimse de ben müslümanım demesin. Dinimle kimse alay edemez."

İşte Baransu'nun tweet'lerinden bazıları:







İşte Rasih Yılmaz'ın konuyla ilgili tweet'lerinden bazıları:



EMRE USLU DA KONUYA FARKLI BİR BOYUT GETİRDİ

Emre Uslu da yeni bir boyut getirdi ve sözlüğe reklam verenlere çağrıda twitter'dan bulundu: "Ekşi Çöplükle ilgili bir kampanya başlatıyorum: #EksisozlugeReklamYok Ekşi Sözlük'e reklam vermek Hz. Peygambere hakarete para vermektir."
"Dogan Holding'den başlayalım. Ekşi Sözlük Hz. Muhammed entrylerindeki hakaretleri silene kadar reklamlarınızı çekin! #EksisozlugereklamYOK"
EKŞİ SÖZLÜK'TE DE OLAYA TEPKİ BAŞLIKLARI AÇILDI
İşte Ekşi Sözlük'ün konuyla ilgili o açıklaması:
Kamuoyunun gündemine düşen tepkilerin çıkış noktası, kamuoyunca az da olsa tanınmış bir şahsın kendi hakkında yazılanları sildirmek istemesi ve bu konuda hukuka uygunluktan dolayı ret cevabı alması üzerine gerek twitter üzerinden, gerekse telefonlarımızdan bize yönelik akıl almaz iftiralarda bulunacağına dair çeşitli tehditlerde bulunması ve bu tehditlerinin göz ardı edilmesi üzerine kendi çevresinde sözüne güvenen talihsiz insanları kışkırtmasıdır.
Ekşi sözlük tamamen yasalara uygun olarak faaliyet göstermektedir. Yer sağladığı içeriklerin de gerek nefret söylemi gerek hukuka aykırılık içermemesine özen göstermektedir. Tüm sosyal medya sitelerinde (twitter, facebook ve benzeri siteler) olduğu gibi, Ekşi Sözlük'te de her gün onbinlerce yazar tarafından binlerce farklı görüşte içerik girilmektedir. Ekşi Sözlük gelen şikayetlere maksimum önem göstermekte fakat her kişi için olduğu kadar kullanıcılarının da hukuk çerçevesindeki fikir ifade özgürlüklerini koruma konusunda taviz vermemeyi sürdürmektedir. Gerek BTK gerekse Ekşi Sözlük üzerinden gönderilen şikayetler ciddiyetle denetlenmekte, hukuka aykırı tüm içerikler kaldırılmaktadır. Dolayısıyla sadece islam dini ve peygamberine değil, hiçbir dine veya kutsal kabul edilen değere hakaret niteliği taşıyan içeriğin Ekşi Sözlükiçerisinde barındırılması mümkün değildir. Çıkarılan söylentilerin tamamı tek bir şahsın kişisel çıkarları için yürüttüğü kışkırtma kampanyasının sonucudur. Toplumsal hassasiyetler ucuz bir kampanyaya alet edilmiştir. Bu konuda Ekşi Sözlük'e yapılan tehditler ve edilen hakaretlerin takibi hukuki yollardan yapılacaktır.
Tüm bu akılalmaz süreç içerisinde bize destek olan, sağduyulu insanlara Ekşi Sözlük olarak teşekkür ederiz.
EKŞİ SÖZLÜK'E DOKUNMA
'Ekşi Sözlük kapansın' diyen Baransu'ya twitter'da büyük bir tepki de oluştu. Baransu'nun iddialarına ve Ekşi Sözlük'ün kapatılmasına karşı olanlar, yine twitter'da #eksisozlugedokunma kampanyası başlattı.
İşte o tweet'lerden bazıları:
 





Rota haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.