banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Ekinler susuzluktan kuruyor


Güzel Yurt Sulama Birliği tarafından kendilerine su verilmediğini iddia eden köylüler, ekinlerinin susuzluktan dolayı yandığını söyledi. Susuzluktan ekinlerinin kuruma noktasına geldiğini ifade eden Yarım Tepe Köyü sakinlerinden Celal Karabulut, Güzel Yurt Sulama Birliği'nin kendilerine su vermediğini iddia ederek, "Kepezli dereli köyü kanalında su olduğu halde bize su verilmiyor. Ekinlerimiz kurumuştur. Bize neden su vermiyorlar anlamış değiliz. Ana kanalda su olduğu halde suyu adil bir şekilde bize su vermiyorlar" diye tepki gösterdi.
Kepezli Köyü Yarım Tepe mezrasına gelen ana kanalın dolu bir şeklide geldiğini gösteren Celal Karabulut, "Komşu köy dereliye yeraltı vanaları oluk oluk su akıyor, ancak bizim kesiciler kapalı durumdadır. Güzel Yurt Bulama Birliği yöneticileri suyu adil bir şekilde dağıtmıyor. Güzel yurt sulama birliği yöneticileri sesimizi duysun. DSİ kanalı dolu bir şekilde akıyor" diye konuştu.
Suriye'ye tahliyelerden tonlarca suyun boşu boşuna aktığını dile getiren Yarım Tepe köyü çiftçilerinden Celal Karabulut, kendilerine de su verilmesini istedi. Akçakale ilçesine bağlı Arıcan köyü tahliye kanalından binlerce küp su ve verimli toprağın Suriye'ye aktığını dile getiren Celal Karabulut, "Boşu boşuna akan bu suyun değerlendirilmesi gerekiyor. Binlerce metreküp su Suriye'ye akıp heba oluyor. Bizde bu sudan faydalanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Bu arada, Güzel Yurt Sulama Birliği Başkanı Abdulhakim Badak, iddialara karşı "Kanalda su var ancak bütün köylere bir anda su veremiyoruz. Şu anda 3 gün Kepezliye, 3 gün Dereliye ve 3 gün de Ciheydim köyü istikametine su bırakmaktayız. Köyler arası rotasyon yaparak suyu vermeye çalışıyoruz. Zaten aynı anda su veremeyiz, buna imkanımızda yok. Yeraltı taşıyıcılarda böyle bir şeyi kaldıramaz. Güzel Yurt Sulama Birliği olarak hiç ayırım yapmıyoruz. İddialar yersizdir. Yakında yedek ünitelerin hizmete geçmesi ile su dağıtımında sorunumuz kalmayacak" dedi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.