banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Ehliyette stajyerlik dönemi

Karayolları trafik yönetmenliğinde değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikle 10 Eylül'den itibaren stajyerlik dönemi başladı.

Buna göre, ilk defa sürücü belgesi alan sürücü adayları ile herhangi bir sebepten sürücü belgesi iptal edilmiş olup yeniden sürücü belgesi alanlar, belgenin alındığı tarihten itibaren iki yıl sürüyle aday sürücü olarak kabul edilecek.

İlgili yönetmenlikle ilgili görüştüğümüz sürücü kursu işletmecilerinde Ali Demir, aday sürücülüğün, sürücü belgesinin alındığı tarihten itibaren iki yıl süreyle devam edeceğini söyledi.

Yeni yönetmenlikle aday sürücünün yanında refakatçı bulunmadan kendi başına araç kullanabileceğini hatırlatan Demir, aday sürücülerin sürücülük belgesinin geri alınması ilgili şunları söyledi: “İki yıl boyunca trafik ışıklarının üç kez ihlal edilmesi, belirlenen hız limitine üç kez uyulmaması, sağa-sola ve dönel kavşaklarda yayalara, bisiklet kullanıcılarına geçiş hakkını üç kez ihlal etmesi durumunda, okul geçitlerinde öğrenci geçişlerini üç kez ihlal etmesi durumunda, emniyet kemeri üç kez takılmaması durumunda, uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri bir kez almış olmaları durumunda sürücü belgeleri geri alınacaktır.” dedi.

Ayrıca sürücü belgelerinin geri alınabileceğini belirten Demir, “Bir yıl boyunca 75 ceza puana ulaşmış olması veya ölümle sonuçlanan trafik kazalarına asli kusurlu olarak verilmesi durumunda, iki yıl boyunca bir kez 0,20 promilin üzerinde alkollü olarak araç kullanılması durumunda ve son olarak iki yıl boyunca toplam 75 ceza puanına ulaşmış olması, durumunda sürücü belgeleri iptal edilecektir.” şeklinde belirtti. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.