banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Ehliyet sınavları yakın takibe alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü, ÖSYMden sonra Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavlarını da yakın takibe aldı. 81 ilde yapılacak sınavlar önecis operasyonlar birbirini izliyor.Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, kopya yöntemleri ile sınav takvimini 81 il emniyet müdürlüğüne bildirdi.

KOM şube müdürlüklerine gönderilen talimatta, ehliyet sınavlarında başarısız olan ya da ehliyet alma şartlarını haiz olmayan kişiler için 6 yöntemle sahtecilik yapıldığı belirtiliyor. Genelgeye göre, bazı motorlu taşıtlar ve sürücü kursu yetkilileri öncelikle sahte belgeler düzenleyerek sürücü belgesi alma şartlarını taşımayan adaylar yerine joker tabir edilen kişileri sınavlara sokuyor. İlgili kamu kurumlarında görevli bir kısım personel, sürücü kursu yetkilileri ile menfaat karşılığında zimmetlerinde bulundurdukları kaşe ve mühürlerle sahte belgeler düzenliyor.

MEBin 13 Şubat, 17 Nisan, 3 Temmuz, 21 Ağustos ve 23 Ekimde düzenlediği Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavları (MTSAS) öncesi Mali Polis, suç örgütlerine yönelik seri operasyonlar gerçekleştirdi. 23 Ekimde 12 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda aralarında jokerlerin de bulunduğu 100 kişi gözaltına alındı. İstanbul, İzmir, Şırnak, Iğdır, Yalova, Şanlıurfa, Ankara, Adana, Ordu, Ağrı, Sakarya ve Erzurumda ehliyet sınavına gölge düşürmek isteyen suç örgütleri çökertildi. Iğdırdaki baskında 530 sahte sınava giriş belgesi ele geçirilirken, Ağrının Patnos ilçesinde başkaları yerine MTSASa giren 5 joker suçüstü yakalandı. Adana, Ordu ve Sakaryadaki sınavlarda joker kullanılmak istendi. İstanbul, Sakarya ve Yalovada ise sınavdaki adaylara cevap anahtarlarını cep telefonundan SMS ile göndermek isteyen zanlılar kıskıvrak yakalandı. 18 Aralıkta yapılacak MTSAS da mercek altına alındı.

(Sedat Günenç / Zaman)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.