banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

Eğitimcilere yönelik şiddet kınandı

Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, Kestel’de geçtiğimiz günlerde 2 öğretmene yönelik yapılan şiddeti, sendika binasında gerçekleştirdiği basın açıklaması ile kınadı.

Basın açıklamasında diğer sendikaların ‘Eğitim-Bir-Sen öğretmenlere sahip çıkmıyor’ iddialarını da yanıt veren Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, bu iddiaların doğruluk payının olmadığını belirtti.

Hafta başı Kestel’de Çimento Fabrikası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 9’uncu sınıf öğrencisinin 2 öğretmene yaptığı şiddeti sendika binasında düzenlediği basın açıklaması ile kınayan Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, diğer sendikaların ‘Eğitim-Bir-Sen öğretmenlere sahip çıkmıyor’ iddialarına da cevap verdi.

“Olayın yaşandığı tarihte okula gittik”

Olayın yaşandığı tarihte okula gittiklerini belirten Numan Şeker, “Diğer sendikaların hazırladığı ortak metnin içeriği tamamen siyasal iktidara yönelik aşağılayıcı tahkir edici cümlelerden oluşmaktaydı. Sorumlunun sadece İl Milli Eğitim, İlçe Mili Eğitim ve okul müdürlüklerinin olduğu vurgusu yapılmaktaydı. Hatta o metindeki bir cümlede aynen şunu ifade ediliyordu: ‘Bu olayların ve eğitimcilerin şiddete maruz kalmasının tek nedeni siyasal iktidarın aşağılayıcı, ötekileştirici, şiddeti özendirici eylem ve söylemlerde bulunmasıdır.’ Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi olarak biz bunu kesinlikle kabul etmedik. Bu nedenlerden dolayı ortak basın açıklamasında yer almadık. Sonrasında diğer sendikalar, ‘Eğitim-Bir-Sen üyesine sahip çıkmıyor’ gibi doğruluğu olmayan haksız iddialarda bulunarak basına açıklama yapmaktan geri kalmamıştır.” dedi.

Sendika olarak her zaman eğitimcileri bir bütün olarak gördüklerinin ve hiçbir zaman ayrım yapmadıklarının altını çizen Şeker, “Eğitimcilerin can güvenliğini istismar ederek sendikacılık yapma devri bitmiştir. Şiddete maruz kalan arkadaşlarımızdan biri Eğitim-Sen üyesiyken, diğer idareci arkadaşımız ise Eğitim-Bir-Sen üyesiydi. Biz her zaman eğitimcileri bir bütün olarak görüyoruz. Sendikal ayrım özelikle şiddete maruz kalan arkadaşımızın sendikal ayrım yaparak eylem yapılmasını da bir ahlaksızlık olarak görüyoruz.” diye konuştu. 

“1 Kasım öncesi ‘Dişe Diş, Kana Kan İntikam’ diyenler, şimdi şiddeti kınıyor”

Kestel’deki eylemde Eğitim-Bir-Sen’in olmayışını fırsat bilen diğer sendikaların kendi aleyhlerinde aslı olmayan haksız iddialarda bulunmaktan çekinmediğini ifade eden Şeker, “Bazı sendikacılar bir taraftan burada öğretmene yapılan şiddeti kınayarak protesto edecek.  Diğer taraftan da 1 Kasım öncesi ‘Dişe diş, kana kan’ deyip, hem Kandil’in emirlerini yerine getirecekler hem de onlara destek vererek, genel merkezlerinde yaralı PKK’lileri tedavi edecekler. Eğitime yapılan şiddeti kınayacaklar. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bunu tabi ki kamuoyu da görüyor.” ifadelerini kullandı.

“Yetkilileri göreve davet ediyoruz”

2015 Eğitim-Öğretim yılında öğretmen ve idareciye yapılan 4’üncü saldırı olduğunu hatırlatan Şeker, “Tüm toplumu derinden yaralayan bu saldırılara karşı toplum topyekûn tepkisini göstermelidir. Çünkü bir eğitimciye yapılan saldırı bütün topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Dozajı gün geçtikçe artan saldırılardan öğretmenleri kurtaracak gerekli tedbirlerin acilen alınması adına Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi olarak, yetkilileri göreve davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Öğretmenlerimizin illa ölmesi mi gerekmektedir?”

İlla bir öğretmenin ölmesi mi gerekmektedir?” diye soran Şeker, “Toplum olarak öğretmenlerimizin yalnız olmadıklarını ve onlara sahip çıkıldığının gösterilmesini aksi halde bu menfur saldırıların ilk olmadığı gibi son da olmayacağını tüm yetkililere ve halkımıza hatırlatıyoruz” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bilinmelidir ki öğretmenine değer vermeyen toplumların geleceği karanlıktır. Yapılan bu çirkin saldırıyı kınayarak, her türlü adli ve idari soruşturmanın takipçisi olacağımızın bilinmesini de isteriz.” (Zeki Aras – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.