banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Eğitimciler kadın öğretmene yapılan saldırıyı kınadı

Batman merkez Yeni Mahalle İlkokulu’nda 2. sınıf öğretmeni Şükran Astan’a öğrenci velisi M.O. tarafından yapılan saldırı, eğitimciler tarafından okul önünde yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

Basın açıklamasını, eğitimciler adına Gülhan Oktay Çelik yaptı. Batman Yeni Mahalle İlkokulu öğretmenlerinden Şükran Astan’ın, dün bir erkek veli tarafından sözlü ve fiziksel şiddete uğradığını ifade eden Çelik, “Ders esnasında Şükran Astan’ı sınıf dışına çağıran saldırgan, öğretmenimizin sınıf dışına çıkmak istememesi üzerine küfür ve hakaretlerle öğretmene saldırmıştır. Öğrencilerinin gözü önünde şiddete uğrayan öğretmen Müdür Yardımcısının odasına kilitlenerek ancak kurtarılmıştır. Her türlü uyarılara rağmen eğitimcilerin yaşadığı şiddete kulaklarını tıkayan Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik bu saldırıdan birinci derecede sorumludur.” dedi.

Basın açıklamasından sonra Yeni Mahalle İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Coşkun eğitimcilere yapılan şiddet hakkında, “Sözlü veya fiilli sıkıntıların oluşmaması için velilerimizin daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Okulumuzda yaşanan bu olayı eğitimciler olarak tekrar kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.  (M. Sait Çelik - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.