banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Eğitim Sistemi öğrencileri ahlaki olarak yetiştirmiyor

Lise öğrencilerinin öğretmenin de bulunduğu sınıfta alkol aldığı görüntülerin sosyal medyada paylaşmasına Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Recep Güneş’ten tepki geldi.

Eğitim sisteminin eksikliklerine değinen Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Güneş, “Aslında biz bu duruma pek şaşırmadık. Eğitim sisteminin içine düştüğü vahim durumu defalarca dile getirdik. Bu eğitim sistemi ile öğrenciler istenilen düzeyde ahlaki yapıya sahip olamıyor. Bunun eksikliği böyle örneklerle ara ara önümüze çıkıyor.” dedi.

“Eğitim sisteminden 28 Şubat sürecinin izlerinin tamamıyla silinmesi gerekir”

Eğitim sisteminin değişmesi gerektiğine dikkat çeken Güneş, “Eğitim sisteminden öncelikle ahlaki değerlere yönelik 28 Şubat sürecinin izlerinin tamamıyla silinmesi gerekir. Öğrencilerin ahlaki boyutta yetişmesine yönelik derslerin konulması ve bunun uygulamalı olarak öğrencilere verilmesi gerekir. Aksi halde öğrencilerin sadece akademik anlamda başarıya odaklamanın bu tür neticeleri daha çok karşımıza çıkaracaktır. Öğrenciyi maddi getirisi olan mesleklere yöneltmek, maddeci bir zihniyetin oluşmasına ve tehlikeli bir neslin yetişmesine neden olur. Bu video özellikle çocuklarımızın ne derece vahim duruma düştüğünün somut göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

“Oto kontrol sistemi okullarımızda mevcut değildir”

Dindar nesil söylemlerinin içinin doldurulması gerektiğine vurgu yapan Güneş şöyle devam etti: “Dindar nesil yetiştirme projesinin somutlaştırılmasını istiyoruz. Aksi halde bu söylemden öteye geçmeyecektir. Oto kontrol sistemi okullarımızda mevcut değildir. Öğrencilere yönelik cezai yaptırımların çoğalmasına karşıyız ama yaptırımsız da eğitimin olmadığını bariz olarak görüyoruz. Bunun için öğretmenin oto kontrol sitemi kaybolmaktadır. Eğitimcilerin okul hâkimiyeti kaybolmaktadır. Eğitimcilerin öğrencilerin insafına terk edilmesi gibi bir durum söz konusudur. Bunu bütün yönleriyle ele alıp hastalığı teşhis edip doğru reçete sunmak gerekir. Bu yüzden bu tür örnekler son olmayacaktır.”

Sosyal medyada geçtiğimiz günlerde gündeme gelen videoda okulda ders sırasında öğretmenin sınıfta olduğu esnada öğrencilerin alkol aldığı görülmüştü.  (M. Hüseyin Temel, Mustafa Kaynak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.