banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Eğitim Şiddetin Önlenmesi Toplantısı


Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının işbirliği protokolü ile okullarda güvenli ortamın sağlanmasına yönelik koruyucu ve önleyici tedbirlerin artırılmasına ilişkin toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Harran Üniversitesi Temsilcisi Doç.Dr. Abdullah Adıgüzel, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alpaslan Hersanlıoğlu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. M.Yaşar Şimşek, İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Naci Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Gürbüzer, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü İbrahim Meşe, Merkez Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü İsa Temelci, Rehberlik Bölümü Başkanı Tuğba Karakuş, Suat Akkaz, Eğitim-Birsen Sendikası temsilcisi Mustafa Kanıkara, Eğitim-Sen temsilcisi Özlem Şengül, Gap Eğitim Gönüllüleri Derneği temsilcisi Faruk Cömert, Öğ-Der temsilcisi Yunus Yeğin  katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda Rehber Öğretmen Tuğba Karakuş tarafından slaytla sunum yapıldıktan sonra kurumlar arası işbirliği ve sorumluluklar ile eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılmasına ilişkin tespit ve değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantı sonucunda, kamuoyu ile de paylaşılması uygun görülen aşağıda belirten kararlar alındı;

1.    Risk etmenleri dikkate alınarak öncelikli bölgelerde özellikle madde kullanımına yönelik ilgili kuruluşlarla  işbirliği yapılacaktır.
2.    Eylül 2012 tarihi itibariyle öğretmen ve yöneticilere Rehberlik hizmetleri uygulama seminerlerinin devam ettirilmesi kararlaştırıldı.
3.    Okul Polisi uygulamasına pilot uygulama kapsamında değerlendirilerek başlanılmalıdır.
4.    Aile eğitimlerinin her okul bünyesinde uygulanması kararlaştırılmıştır.
5.    Şiddete uğrayan çocuklarla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü okullarla işbirliği yapacaktır.
6.    Okullarda çalışacak geçici personel ve servis şoförlerine ilişkin  bilgilerinin Emniyet Müdürlüğü’ne bildirilmesi kararlaştırılmıştır.
7.    Tüm Okullara güvenlik kamerası takılmasına yönelik çalışmaların başlatılması kararlaştırılmıştır.
8.    İl Yürütme Kurulu Üyelerinin yaptıkları çalışmaların önceden derlenerek toplantıya gelirken hazırlıklı olarak gelmeleri kararlaştırılmıştır.
9.    Eylül ayının ilk haftasında 2012-2013 İl Eylem planının hazırlanması kararlaştırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.