banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Eğitim Sen'e Newroz i için dava açıldı

 
   

Eğitim Sen Şanlıurfa eski şube başkanı Sıtkı dahşet ve şimdiki şube Halit Şahin’e Nevroz tertip komitesinde yer aldıkları için dava açıldı.
Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Eğitim SenŞanlıurfa Şubesi: “ Anayasa’nın 90.maddesi, 4688 sayılı sendika yasası, İLO sözleşmelerinin verdiği yetkiye dayanarak yürütmekte olduğumuz Sendikal mücadele, demokrasi ve barış mücadelemiz AKP’leşen emniyet ve adli kurumlarca baskılanmaya, sekteye uğratılmaya çalışılmaktadır.

Düzmece iddialarla yaptığımız yasal ve meşru etkinliklerimizde şube yöneticilerimize keyfi soruşturmalar, adli ve idari davalar açılmaktadır. Bizler neredeyse tüm günümüzü adliye koridorlarında geçirir olduk.

Urfa Valisi Nuri Okutan’nın gelmesiyle bu soruşturmalar daha da artarak devam etmektedir. En son 13 Haziran’da Emniyet ve Savcılığın talimatıyla önceki Şube Başkanımız Sıdkı Dehşet, Şube Başkanımız Halit Şahin, yöneticilerimiz ve üyelerimize yönelik idari ve adli davalar açılmıştır. İlginç olan Nevroz tertip komitesinde yer almamız, Emniyete Hakaret davasında mahkemelerde beraat etmiş olmamıza rağmen bunlarla ilgili adli davaların açılmış olmasıdır.

İlimizde yürüttüğümüz sendikal mücadeleden dolayı, KESK’e bağlı sendika yöneticilerimize son üç yılda yüzlerce dava açılmıştır. 26 Mayıs’ta Konfederasyonumuz KESK’in almış olduğu “GREV” kararı nedeniyle ilimizde gerçekleştirdiğimiz yürüyüşten dolayı, 28 üye ve yöneticilerimize adli ve idari dava açılmıştır, Newroz tertip komitesinde yer aldığımız için dava açılmıştır. Kadın yürüyüşünden dolayı gerçekleştirmek istediğimiz etkinliğe kolluk kuvvetlerin müdahalesiyle gözaltına alınıp tartaklanan, hakaretlere maruz kalan bizler iken, bizlerin suç duyurusu dikkate alınmamıştır. Bizler hakkında adli ve idari soruşturma ve davalar açılarak yine mağdur edilen bizler olduk.

Urfa Valiliğinin, Emniyetinin ve Savcılarının bizlere dönük bu yaklaşımları, Başbakanlık genelgesine rağmen, 4688 sayılı sendika yasasına, anayasanın 90. maddesine, 2911 yasasına aykırı bir durumu ifade etmektedir. Yasaları koruyup uygulamakla mükellef olan kurumlar yasaları çiğner duruma düşmüşlerdir. Tüm bu yaşananlardan yola çıkarak ilimizde farklı bir konseptin devreye sokulduğu, bu yola ilimizde faaliyet yürütmekte olan demokratik kitle örgütlerine ve sivil toplum örgütlerine, Urfa’daki tüm muhalif kesimlere kendilerini ifade etme ve yaşam hakkı tanınmak istenmemektedir.

“Sanılmasın ki; bu ve benzeri soruşturmalar ve baskı metotları haklı, meşru ve demokratik mücadelemizden bizleri vazgeçirecektir.” KESK’in mücadele tarihini bilenler bu çabaların beyhude çabalar olduğunu bileceklerdir. Çağrımız şudur ki bu kesimlere KESK’in mücadele tarihine dönüp bir bakmalarıdır” dedi   
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.