banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Eğitim Sen'den öğrencilerin mezarlık ziyaretine soruşturma istemi

Adana’nın Sarıçam ilçesinde bulunan Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu 7-E Sınıfı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeni Yaşar Çıraklı’nın öğrencilerini okul yakınındaki mezarlığa götürerek burada “Ahirete İman, Kıyamet ve Yeniden Dirilme” konulu dersi uygulamalı işlemesinin Milli Eğitim Müfredatı’na aykırı olduğunu ileri süren Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, mezarlık ziyaretiyle ilgili soruşturma açılmasını istedi.

Eğitim Sen Şubesi’nde sendikanın Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz’le basının karşısına çıkan Eğitim-Sen Genel Başkanı Karaca, eğitimde dindarlaşma olamayacağını savundu.

Öğrencileriyle mezarlık ziyaretinde bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeni Yaşar Çıraklı’yı AK Partili olmakla suçlayan Karaca, “Müfredat yerine uydurma mezarlık müfredatı uygulanması anlaşılır bir durum değil. Bu öğretmenin yaptığı suçtur. Adana Milli Eğitim Müdürlüğünün bu konuda acilen soruşturma açması gerekmektedir.” dedi.

Öğrencilerin cami ziyareti de suç oldu

Öte yandan; Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca’nın geçen ay İstanbul Pendik’te bulunan Orhan Sinan Hamzaoğlu Ortaokulu öğrencilerinin Pendik Sahil Camisi’ni ziyaret etmesine de tepki gösterdiği öğrenildi. Burada uygulamalı ders kapsamında caminin bölümlerinin tanıtıldığı öğrencilere namaz kıldırıldığını, bunun ise müfredata aykırı olduğunu savunan Karaca, uygulamalı ders adı altında laik eğitimin ihlal edildiğini ileri sürdüğü belirtildi.

Eğitim Bir Sen: Din Kültürü Öğretmenimizi takdir ediyoruz

Konuyla ilgili görüştüğümüz Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer ise Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu 7-E Sınıfı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeni Yaşar Çıraklı’nın öğrencileri ile mezarlık ziyaretinde bulunup “Ahirete İman, Kıyamet ve Yeniden Dirilme” konulu dersi burada işlemesinin gayet doğal olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin okul idaresinin izni dahilinde öğrencileriyle kütüphane, müze ve cami gibi mekanları ziyaret etmesinin ve buralar hakkında bilgilendirmelerde bulunmasının müfredatta yer aldığını ifade eden Sezer, bu tür uygulamalı eğitimlerin öğrencilere faydalı olacağını ifade etti. Sezer; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeni Yaşar Çıraklı’nın böyle bir projeye imza atmasının ise takdir edilmesi gerektiğini söyledi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.