banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Eğitim Sen'den Ailelere ve Yetkililere Uyarı

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrenciler için uygulanan "uyum programı"nın başladığını anımsattı.

72 aydan küçük çocukların birinci sınıfa gönderilmesinin doğru olmadığını ileri süren Şahin, 72 aydan küçük çocukların zihinsel, fiziksel, sosyal ve psikolojik olarak ilkokula hazır olmadıklarını savundu.

Çocuğun öğrenme amacıyla mantıklı düşünme, yorum, bir işi başından sonuna kadar bitirebilmesinin 72 aydan sonra başlayacağını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"2012-2013 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen eğitimde 4+4+4 dayatması sonrasında en fazla sorun 60-72 aylık çocukların birinci sınıfa gidenlerin de yaşanmıştır. 5 ya da 5,5 yaşındaki çocukların büyük bir bölümü okumayı sökmekte çok zorlanırken, 40 dakikalık ders sürelerinin bu yaş grubu çocuklar için uzun olduğu görülmüştür.

60-72 aylık çocukların okulöncesi eğitime gönderilmesi gerektiği Eğitim Sen ve bilim insanları tarafından defalarca dile getirilmesine rağmen, uyarılar dikkate alınmamış ve geçtiğimiz yıl 60-72 aylık on binlerce çocuk resmen kobay olarak kullanılmıştır. Eğitim Sen olarak bir kez daha yetkilileri ve aileleri uyarıyoruz. 72 aydan küçük çocuklar ilkokula değil, anaokuluna gönderilmelidir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.