banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Eğitim Sen CHP ile aynı çizgide
İşte Şahin’in yazılı açıklaması; “Kendisinden olmayan her kesime karşı adeta savaş ilan eden AKP iktidarı hazırladığı yasa tasarılarıyla emek düşmanı politikalarına hız vermektedir. Her gün hak ve özgürlükleri kısıtlayan yeni bir yasaya imza atan AKP iktidarı,  4+4+4 olarak formüle edilen zorunlu eğitimi kesintili hale getirerek eğitim sistemini gerici ve piyasacı hale dönüştürmeyi amaçlayan yasa teklifi ve kamu emekçilerinin sendikal mücadelesini etkisizleştirmeyi hedefleyen, 4688 Sayılı Kanunda yapılacak değişikliklere ilişkin yasa tasarısını 27 Mart 2012 Salı gününden itibaren ardı ardına TBMM Genel Kuruluna getirecektir.

Biz kamu emekçilerinin olduğu kadar toplumun geniş kesimlerinin iradesini ve taleplerini yok sayan bu saldırı yasa tasarı ve tekliflerinin geri çekilebilmesinin tek yolunun etkin ve kararlı bir mücadele sergilemekten geçtiği açıktır

Buna göre;

  1. 28 Mart 2012 Çarşamba günü Ankara merkezli kitlesel basın açıklaması yapılacaktır. Ankara eylem ve etkinliklerinin etkili ve sonuç alıcı olabilmesi için tüm üyelerimiz 28 Mart 2012 Çarşamba sabahı Ankara’da olacaktır. Ankara’ya gelecek olan arkadaşlarımız tüm hazırlıklarını aynı gün dönülmeyeceğini göz önünde bulundurarak planlama yapacaktır.
  2. Ankara’ya gelemeyen üyelerimiz bulundukları illerde eş zamanlı olarak kitlesel basın açıklamaları gerçekleştirecektir.
  3. 4+4+4 yasa teklifi TBMM Genel Kuruluna geldiğinde Eğitim Sen tarafından yapılacak olan grev; diğer iş kollarımız tarafından her türlü olanak kullanılarak sahiplenilecektir.


Urfa’dan ankara’ya gidecek arkadaşlarımızın. Saat:19:00’da topçu meydanında hareket edilecektir.

Yıllardır verdiğimiz fiili meşru mücadeleyle “hak verilmez alınır” ilkesini rehber edinen örgütümüzün, bu yasa tasarılarına da mücadelemizde yarattığımız değerlere yakışır bir direnç ve kararlılıkla karşı koymak için gerekli çabayı göstereceğine olan inancındayız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.