banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Eğitim Fırsatlarından Her Kesim Faydalanacak


2 gün sürecek çalıştaya Şanlıurfa Vali Yardımcısı Erdoğan Kanyılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İş Kur İl Müdürü Necdet Karasevda, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Aslıhan, Hülya Aydoğdu, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin ve Malatya illerin Milli Eğitim Müdürlükleri, Valilik Belediyeler, Sanayi ve Ticaret Odaları Esnaf ve Sanatkârlar Birliği, Üniversiteler, Halk Eğitim Merkezleri temsilcileri ile Hayat Boyu Öğrenme Projesi Bölge Müdürü Kadir Tuzlak katıldı.

Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi’nin amacı her tür öğrenmeye değer vermek üzere tasarlanmış bir sistem kapsamında, istihdam fırsatlarının artırılması için bireylerin eğitime erişimlerinin desteklenmesi, Avrupa Birliği uygulamaları doğrultusunda Hayat Boyu Öğrenme perspektifleri temelinde bir kurumsal çerçeve ve kapasite oluşturulmasıdır.
Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesinin İl Eylem Planı çalıştayının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci yaptı. İlci, konuşmasında şunları söyledi:
“ Hayat Boyu Öğrenme il Eylem planları Hayat Boyu öğrenme strateji bölgesinde yer alan tedbir ve öncelikler paralelinde Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi faaliyetleri kapsamında geliştirilecek. İl Eylem Planları Türkiye’ de toplumun ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek bir Hayat Boyu öğrenme sistemini işler ve sürdürebilir duruma getirerek Hayat Boyu öğrenmeye katılım oranları artırmak amacıyla ilerde yürütülecek faaliyetlerin koordinasyonunu izlenmesi ve değerlendirmesi çalışmalarını kapsayacaktır.
Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin ve Malatya illerin İl Milli Eğitim Müdürlükleri, Valilikler,  Belediyeler, Sanayi ve Ticaret Odaları Esnaf ve Sanatkârlar Birliği, Üniversiteler, Halk Eğitim Merkezleri temsilcileri bir araya gelerek Hayat Boyu Öğrenme sistemine ilişkin il eylem planları tartışacak ve taslak çalışmaları oluşturacaktır. ”dedi.
Yapılacak çalışmalarda Hayat Boyu Öğrenme konusunda farkındalık oluşturmayı, toplumun her kesiminden bireyleri eğitim fırsatlarından faydalanmaları konusunda motive etmeyi, kapsamlı bir Hayat Boyu öğrenme edilebilirliğini artırmayı hedeflediklerini dile getiren İlci şöyle devam etti:
“ Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin geliştirilmesi projesinin amacı her türlü öğrenmeye değer vermek için tasarlanmış bir sistem kapsamında istihdam fırsatlarının artırılması için bireylerin öğrenme fırsatlarına erişimlerini desteklemek AB uygulamaları doğrultusunda ve Hayat Boyu öğrenme perspektifinde kurumsal bir kapasite oluşturmaktır. Türkiye Cumhuriyetinin ve Avrupa Birliğinin eş finansman sağladığı projenin faydalanıcısı Milli Eğitim Bakanlığı Program Otoritesi ve Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Proje Bütçesi 7.4 Milyon Avrodur. “dedi.         
İlci son olarak “ 2 gün serecek Hayat Boyu Öğrenme İl Eylem Planı çalıştayına katılanlarına buradan teşekkürlerimi sunar, bu çalıştayımızın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Erdoğan Kanyılmaz yaptığı konuşmada “Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında 2 gün burada çok önemli bir konuda çalışma yapılacak eylem planı hazırlanacak. Ben bu çalışmaya katılan arkadaşlarımıza katkı verecek olan arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. İnşallah İl Eylem Planı hazırlanmasında da amaca yönelik görüşleriniz fikirleriniz ortaya çıkar ve buna göre de zaten şekillenecektir. Evet, genelde yakınan bir şey var bir taraftan işçi arayan sanayi tesislerimiz var, bir taraftan iş arayan işçilerimiz,  vatandaşlarımız var. Çünkü mevcut iş gücü mevcut vatandaşlarımızın nitelikleri günümüz gerektirdiği kalitede değil açıkçası. İşte bunun nasıl sağlanacağı ve bu konuda neler yapılacağını sizler burada artık değerlendireceksiniz çok değerli fikirler çok değerli çözüm önerileri çıkacağından eminim. Ben çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.
Açılış konuşmaların ardından Hayat Boyu Öğrenme Projesi tarafından hazırlanan kısa film sunumu yapıldıktan sonra Hayat boyu Projesi Bölge Müdürü Kadir Tuzlak hazırlanacak İl Eylem Planı konusunda katılımcılara bir sunum yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.