banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Eğitim Bir-Sen'den İLKHA'ya ziyaret

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle Eğitim Bir Sen Bingöl Şubesi Başkanı Yunus Kava ve Yönetim Kurulu üyeleri İlke Haber Ajansı (İLKHA) Bingöl temsilciliğini ziyaret etti.

Kava ve beraberindeki heyet, İLKHA Bingöl Temsilcisi Nihat Kanat tarafından karşılandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kanat,  yapıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Eğitim Bir Sen Bingöl Şubesi Başkanı Yunus Kava da, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle Yönetim Kurulu olarak Bignöl’de bulunan basın kuruluşlarına ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade ederek bu kapsamda ilke ve seviyeli haber yapan İlke haber Ajansı’nın Bingöl Temsilciliğini de ziyaret ettiklerini söyledi.

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu ifade eden Kava, şunları söyledi: “Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunu; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Kamuoyunu bilgilendirme, haber verme ve halk adına denetim yapma gibi son derece önemli görevler yürüten basın çalışanlarına demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşmesi açısından da önemli görevler düşmektedir. Bu önemli görevi yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin düzenli bir mesaisi olmadan halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele, her türlü takdirin üzerindedir. Ancak sendikal örgütlenme oranın düşük olduğu, iş güvencesinin olmadığı ve alın terinin karşılığının alınamadığı sektörde öncelikli konu sendikal örgütlenme olmalıdır. Bugünün, iş güvencesinin olduğu, sendikal örgütlenmenin önünün açıldığı, sosyal ve ekonomik hakların teslim edildiği bir gün olmasını temenni ediyoruz.”

Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, M. Akif İnan’ın kitaplarından oluşan setini İLKHA Bingöl Temsilcisi Nihat Kanat’a hediye etti.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.