banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Eğitim-Bir-Sen'den DBP'li belediyeye karikatür tepkisi

Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir İlçe Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki billboardlara asılan Peygambere hakaret içerikli karikatüre tepkiler devam ediyor. Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada hakaret içerikli karikatürleri kınadıklarını açıkladı.

Diyarbakır’ın DBP Yenişehir İlçe Belediyesinin, ‘çocuk gelinlere’ dikkat çekmek amacıyla billboardlara astığı skandal afişte kullandığı skandal karikatürün aslında bu siyasi anlayışın milletin değerleri karşısında karikatürize olduğunu net bir şekilde yansıttığını belirten Coşkun, İslam’ı ve Müslümanları hedef alan bu karikatürün afiş olarak asılmasının bazı siyasilerin içinden çıktıkları topluma ne kadar yabancılaştıklarını ve toplumun değerlerine düşmanlık edecek kadar toplumdan uzaklaştıklarını gösterdiğini söyledi.

“Bu tavır apaçık İslam’a, Müslümanlara hakarettir”

“Çocuk gelinler konusunun İslam kimliğiyle özdeşleştirilmesinin mazur görülecek hiçbir tarafı olamaz” diyen Coşkun, “Danimarkalı bir karikatüristin çizdiği, Peygamber Efendimize hakaret içeren skandal karikatür olduğu belirlenen afişi asma gafletinde bulunan belediye yetkililerinin ucu dışarıda bu tavrı apaçık İslam’a, Müslümanlara hakarettir.” şeklinde konuştu.

Siyasi partilerin toplumsal huzuru bozacak eylemlerden uzak durması gerektiğini ifade eden Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Etnik hassasiyet üzerinden siyaset yapanlar ötekine saygının her alanda olması gerektiğinden bihaber olduklarını itiraf etmişler, inanma bakımından ötekine tahammül gösteremediklerini ifşa etmişlerdir. Özellikle kamuda yönetici olan, toplumu yönlendirme imkânına sahip kişi veya kurumlar, bu tür işleri daha özenle yapmak zorundadır. Siyasi parti temsilcileri, belediyeler, topluma yansıyacak çalışmalarda, siyasi düşünce veya beklentiler için hassas noktalara temas etmekten kaçınmalı; farklı kesimleri rahatsız edecek söz, davranış ve çalışmalardan uzak durmalı, provokasyona neden olabilecek veya toplumsal huzuru bozacak işlerden imtina etmelidirler.”

“Bu eylem iki satırlık özürle telafi edilemez”

Toplumun vicdanına ağır hasar veren bu eylemin iki satırlık bir özürle telafi edemeyeceğini belirten Coşkun, “Hangi amaç ve niyetle yapılırsa yapılsın, bunun izahı ve hoş görülmesi mümkün değildir. İşine geldiğinde emekli müftüyü, işine geldiğinde bir eş cinseli aday göstermekten imtina etmeyen bu saygısız anlayışı kınıyor; bu özensiz ve dikkatsiz çalışmanın toplumun vicdanına verdiği ağır hasarı iki satırlık bir özürle telafi edemeyeceklerini bilmelerini istiyoruz.” dedi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.