banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Eğitim Bir-Sen görevden alınan Milli Eğitim Müdürü için basın açıklaması yaptı

Görevden alınan Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan Eğitim Bir Sen Batman Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürüyle ile ilgili alınmış kararın haksız ve yersiz olduğu belirtilerek, itibarının derhal iade edilmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’in gece gündüz demeden, Batman’ın her yerine koşturduğu belirtilerek, “İlimizde yıllardır eğitimin önündeki engelleri doğru okumuş ve bu yönde adımlar atmayı da düstur edinmiştir. Yaptığı çalışmalarda hakkaniyetten uzaklaşmadan ve kararlı bir duruşla eğitim camiasının ve Batman halkının gönlünde taht kurmuştur. Ancak tüm bunları yapan bir İl Milli Eğitim Müdürü,  bir internet sitesinde yapılan haberden öğrendiğimiz şekli ile, görevden alındığı duyurulmuştur. Habere göre bir öğretmen birçok defa İl Milli Eğitim Müdürüne ulaşmaya çalışmasına rağmen ulaşamamış ancak hemen Bakan’a ulaşmış ve Bakan kendisinin görevden alınması için talimat vermiştir. Kendisine ulaşmaya çalışan herkesin çok rahat ulaşabildiği bir yönetim anlayışı sergilemesi tüm Batman’ca ve eğitim çalışanlarınca bilinmektedir. Böyle gerçek dışı bir bahane ile görevden alınmak, kaldı ki gerçek olsa bile insan onurunu zedelemektedir.” denildi.

Mehmet Çelik’in bu şekilde görevden alınmasının kabul edilebilir bir durum olmadığı vurgulanan açıklamada, “Ancak bunun şekli ve usulü çok önemlidir. Böyle basit bahaneler bizi ve kamuoyunu tatmin etmemektedir. Şu bilinmelidir ki göreve geldiği günden bu yana insancıl, akılcı ve erdemli tutumu ile çalışmalarını yürüten bir İl Müdürü, bu tavrı hak etmemiştir. Kendisi ile ilgili alınmış bu karar haksız ve yersizdir. Kendisinin itibarı derhal iade edilmeli ve gönlü alınmalıdır. Biz Batman Eğitimciler Birliği Sendikası olarak böyle bir tutumu kabul etmiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, bir sorunu iletmek üzere kendisinin kullanmış olduğu cep telefonu numarasıyla aradığı Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’i telefona cevap vermediği gerekçesiyle görevden aldığı iddia edilmişti.

(İLKHA)

                                                                                   

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.