banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Eğitim-Bir-Sen 5. Olağan toplantısını yaptı


Sinevizyon gösterisinin ve sunumların ardından toplantıda yaptığı konuşmada uluslar arası gündemde yer alan insani değerlere ilişkin konulara değinen Başkan Güvenç, son 30 yılda dünya ve Türkiye’deki değişimin öneminin altını çizerek “30 yıl önce bir değişim ve dönüşüm başlayacak. Dünyada önemli güçler çökecek, İslam ümmeti uyanacak, gıptayla seyredilen bir ülke olacaksınız. Ne ben hayal edebilirdim, ne de bunu söyleyene akıllı derlerdi. Allah lütfederse her şey oluyor.  Bugün bu noktalara geldik, yeter mi? Yetmez. Daha gidecek ve yapacak çok işimiz var” dedi.

 Dinamik bir Türkiye’nin olduğunu ve çok güçlü ülkelerle mücadele edildiğini ifade eden Güvenç, artık milletin gerçekleri gördüğünü ve buna göre hareket edip kandırılamadığını belirterek, “Gerek yurt içinde ve Ortadoğu içinde farklı saldırılarla mücadele ediyoruz. 3 yıldır Suriye’de; Arap, Kürt, Türkmen ve Müslümanlar sivil insanlar öldürülürken tüm dünya seyrediyordu.  Hiçbir müdahale ve yardımda bulunmadan bir baktınız ki gözü dönmüş bir örgüt icat ettiler, o örgütü Musul’a Kobani’ye saldırtıp başka bir şekilde karşımıza çıktılar.  Israrla bizim bu örgütle işimiz yok. Bu örgütün karşısındayız dememize rağmen bizim insanlarımızı bize kışkırtıyorlar. Eskisi gibi doğruları ört pas edip toplumun istediği gibi yönlendiremiyorlar. Hala çok güçlüler ama gerçekleri ortaya çıkartma konusunda da çok mesafe aldığımız, hamd olsun ki çok açıktır” dedi.

 Suriye’de yaşanan drama duyarsız kalmadıklarını ve din, ırk, dil ve mezhep farkı gözetmeksizin hükümet olarak yardım ettiklerini kaydeden Güvenç, “Geçen yıl temmuz ayından bu yıl IŞİD’in kuşatmasına kadar 800’den fazla insani yardım tırını biz oraya ulaştırdık. Yine bu dönemde ne kadar hasta ve yaralı varsa Şanlıurfa’ya getirerek tedavilerini sağladık. 19 Eylül’den bu yana Kobani’den bu tarafa gelip Şanlıurfa’nın hastanelerinde tedavi edilen YPG’ye mensup yaralı güçlerden 800 insan tedavi edilmiştir. 19 Eylül’den bu yana Kobani’ye ulaştırılan insani yardım tırı  74 adet’tir. Yani gerekeni yaptık, yapıyoruz ve yapacağız” dedi.

Milletin, Hükümetin samimiyetine inandığını aktaran Güvenç, “Bu hükümetin samimiyetine ve milleti, millete kırdırmadığına inanmaktadır. Bu millet 76 milyon insanını kucakladığını bilmelidir ve bunu da siyaset değil, inancı ve imanın gereği olduğu için yapılmasını bilmelidir.  Haddimiz değildir ki Allah’ın yarattıklarına farklı gözle bakmak bizim inancımız ve imanımız budur. Bunu Diyarbakırlı da, Edirneli de, Şırnaklı da bilmektedir” dedi.

Türkiye’ye karşı oynanan oyunlara dikkat çeken Güvenç, Komşu ülkelerde yaşanan karışıklıkların içine çekilmeye çalışıldığını aktararak, “Dış güçler; Ortadoğu’nun, İslam Ümmetinin tek umudu olan bu ülkenin parçalanması için her türlü mücadeleyi yürütüyor. Ülkemiz bu oyunlara gelmiyor. Bundan rahatsızlar çünkü. Dediğim gibi uyanışın adresi Türkiye’dir” şeklinde konuştu.

Toplantıda Başkan Güvenç’in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.