banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Eğilmez; Siyaset akademisi başlıyor VİDEO

İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısı ile Siyaset Akademisi hakkında bilgi veren İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Dünya barış günü ve Adli Yıl açılışını değerlendirdi.

 

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “1 Eylül Dünya Barış gününü kutladık. Özelikle bölgemizde, İslam aleminde savaşların olduğu bir dönemde barış gününü kutladık. Temennimiz bir an önce tüm İslam alemindeki bu yangın sona erer. Dünyada barış tesis edilir. 1 Eylül Dünya Barış Günü vesile ile Suriye’de Mısır’da ve tüm coğrafyalarda zulüm gören tüm insanların bir an önce zulümden kurtulmalarını temenni ediyorum. Yeni adlı yılı başladı. Yeni adli yılın tüm yargı camiasına, özelikle avukat meslektaşlarıma yeni yılda adli yılda başarılar diliyorum. Sorunsuz bir adli yıl geçirmelerini temenni ediyorum. İnşallah üzücü vakaların daha az olduğu adli yıl geçiririz diye temenni ediyorum” dedi.

Herkesi siyaset akademisine beklediklerini belirten Başkan Eğilmez; “Partimizin okullaştırdığı siyaset akademisi programı var. Her yıl ilimizde gerçekleştirdiğimiz gibi bu yılda gerçekleştireceğiz. Bu yıl Şanlıurfa Merkezde 5. cisini düzenliyoruz. ‘Lider Ülke Türkiye Yerel Yönetimler 4’ başlığı adı altında Siyaset Akademimizi gerçekleştireceğiz. Çok yoğun katılımla geçen yıl Viranşehir ve Siverek ilçelerimize bu yıl ise Birecik’te siyaset akademisini gerçekleştirdik. Akademinin kayıtları bugünden itibaren başladı. 01-21 Eylül tarihleri arasında İl Başkanlığımızda kayıtlar yapılmaktadır. Akademiye 18 yaşını tamamlamış herkes katılabilir. Siyasi parti gözetmeksizin herkes kaydını yapıp siyaset akademisine katılım sağlayabilir. İlk ders 21 Eylül Cumartesi günü başlayacak. 8 hafta boyunca her Cumartesi günü akademi devam edecek. Katılım sağlamak isteyen tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.

 

Gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’da yapacağı mitingin tarihleri ile ilgili soruya cevap veren İl Başkanı Eğilmez; “Suruç sulama kanalının 17 kmsinden 16 kmsi bitti. Bir ay sonra tamamının bitmesi planlanıyor. Bizde Bakanımızla istişare ettik. Başbakanımızın ziyaretinin Kasım ayına ertelenmesini, Suruç Sulama Kanalının açılışı ile mitingini birlikte yapmasını talep ettik. Ancak belirlenen 14-15 Eylül tarihlerinde henüz değişiklik yok. Olası değişikliği kamuoyunla paylaşırız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.