banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Ege'de 6,2 deprem oldu, Marmara ve Ege illeri sallandı

Marmara ve Ege bölgelerindeki tüm illerde hissedilen deprem büyük paniğe neden oldu.

ÇANAKKALE

VALİ TUNA: DEPREM YARIM DAKİKA SÜRDÜ

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğünde depremde, şu ana kadar herhangi bir yaralanma ya da can kaybının olmadığını söyledi.

DEPREM ANINDA OLAĞAN ÜSTÜ OLAY

Çanakkale'nin özellikle Gelibolu ilçesinde büyük şiddette hissedilen deprem, Biga, Ayvcacık, Ezine, Çan ve Yenice gibi ilçelerinde yaşandı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülkür Gökhan, herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını açıklarken, Biga ilçesindeki Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde 2 kız öğrenci deprem korkusuyla bayıldı. Biga Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kız öğrencilerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan Biga'da depremden biraz önce kar yağışı dururken, depremden sonra kar olağan şiddetiyle tekrar yağmaya devam etti.

BİGA KAYMAKAMI: OLUMSUZ DURUM YOK

Biga Kaymakamı Fatih Genel Biga'da herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını kendilerine bir olayın intikal etmediğini söyledi. Depremin Biga'da hissedildiğini belirten Kaymakam Genel, "Deprem noktası Bozcaada açıkları olduğu için Biga'da çok şiddetli yaşamadık. Biga'da herhangi bir olumsuz durum yok. Can ve mal kaybı yok. Ancak deprem paniği elbette yaşandı" diye konuştu.

ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANI ÜLGÜR GÖKHAN:

"Şu an bir yıkıntı hasar söz konusu değil. İtfaiye teyakkuz halinde. Arkadaşlarımız durumlara bakıyorlar. Şükür bu şekilde atlattık. Biraz uzun sürdü ama atlattığımızı düşünüyoruz. Vatandaşlarımızda sakinleşti herkes işine devam ediyor.

Burası birinci derece deprem bölgesi olduktan sonra yapılar buna göre yapıldı. zaten burada yapılar tekniği öncelerde yapılsa bile çok fazla kötü yapılar değil idi. Ama bundan sonra daha iyi yapılar da oluşacak. Ciddi bir sallantı oldu, yarım dakikaya geçti. Bir şey olmamış olması sevindirici."

DEPREM BURSA'DA DA HİSSEDİLDİ

Merkez üssü Ege Denizi olan 6,2 büyüklüğündeki deprem Bursa'da da hissedildi.
Çanakkale başta olmak üzere İstanbul, İzmir ve Bursa'da da şiddetli şekilde hissedilen deprem halk arasında büyük paniğe yol açarken, büyük iş hanları da deprem sırasında boşaltıldı. Depreme dayanıklı olan metro hatlarında deprem hissedilmezken, deprem sebebiyle şebeke hatları da meşgul olduğu için 15 dakika telefon görüşmesi yapılamadı. Telefonların çekmeye başlaması ile birlikte ise vatandaşlar telefonları ile yakınlarını aradı. Özellikle büyük iş hanlarının üst katlarında deprem yoğun şekilde hissedilirken, yolda yürüyen vatandaşlar ise depremi fazla hissetmedi.

İZMİR'DE ŞİDDETLİ DEPREM

Ege Denizi'nin Saros Körfezi açıklarında 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir'de şiddetli şekilde hissedildi. Deprem İzmir'de kısa süreli panik yarattı.

Ege Denizi'nin Saros Körfezi açıklarında meydana gelen deprem, İzmir'de şiddetli şekilde hissedildi. İzmirli vatandaşlar, deprem anında telaşla evlerinden ve işyerlerinden dışarı çıktı. Deprem anını anlatan vatandaşlar, "Deprem anında evdeydim ve ilk başta hissetmedim. Kızım daha sonra deprem oluyor diyince kısa süreli bi panik yaşadım. Deprem anlıktı ama oldukça kuvvetliydi.-Deprem anında okuldaydık. Depremi hissetmedik fakat okulda kısa süreli bi telaş yaşandı. Annem arayınca depremden haberdar oldum" dedi.

EDREMİTLİLER DEPREMİN ARDINDAN SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Merkez üssü Ege Denizi olan 6.2 şiddetindeki deprem, Balıkesir'in Edremit Körfezi'nden de şiddetli şekilde hissedildi.

Saat 16.25 civarında meydana gelen 6.2 şiddetindeki deprem, çok sayıda il ile birlikte Edremit Körfezi'ndeki yerleşim alanlarında da hissedildi. Deprem olduğunu anlayan vatandaşlar kendilerini sokağa atarken kısa süreli panik yaşandı. İlk bilgilere göre, deprem sebebiyle bölgedeki 5 ilçe, 10 belde ve çok sayıda köyde can ve mal kaybı yaşanmadı. Depremin ardından cep telefonları operatörleri kısa bir süre hizmet veremedi. Kar yağışı olan Edremit Körfezi'nde bir süre sokakta bekleyen vatandaşlar daha sonra ev ve iş yerlerine döndü.

BEKLENİLEN BÜYÜK DEPREMİN DEVAMI DEĞİL

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aydın Büyüksaraç, Ege Denizi'ndeki 6.2 şiddetindeki depremle ilgili, ''Bu deprem beklenilen büyük depremin devamı değil. Bağımsız bir deprem, öncü bir deprem de değil'' dedi.

AFAD DEPREM DAİRESİ BAŞKANI DR. MURAT NURLU: GENİŞ BİR ALANDA HİSSEDİLDİ. BİZE ULAŞAN BİR YIKIM VE CAN KAYBI BİLGİSİ YOK

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, "Geniş bir alanda hissedildi. Bize ulaşan bir yıkım ve can kaybı bilgisi yok" dedi.

Merkez üssü Ege Denizi olan ve 6.2 şiddetinde açıklanan deprem geniş bir alanda hissedilirken, konuyla ilgili bir açıklama yapan AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, depremin İstanbul, Bursa, Manisa, İzmir, Çanakkale'de hissedildiğini belirtti.
Kendilerine ulaşan bir hasar ve can kaybı haberinin olmadığını belirten Dr. Murat Nurlu, "Bu konuda vatandaşlarımızdan sakin olmalarını istiyoruz. 6.2'lik depremin toplam 23 adet artçısı oldu. Bu artçı depremlerin en büyüğü 3.9 şiddetinde. Artçıların bir müddet daha devam etmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HAber7.com

Deprem uzmanları Ahmet Ercan ve Şener Üşümezsoy'un Saros depremi hakkında yorumları:


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.