banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

E-belediyeye çifte ödül

 "Şanlıurfa e-belediye" projesi Türkiye'de birçok il tarafından da örnek alınıyor.

    Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın öncülüğünde 2005 yılında Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından çalışmalarına başlanılan e-belediye sisteminde oldukça iyi bir konuma gelen Şanlıurfa Belediyesi, Türkiye'de birçok il ve ilçe belediyesinin yakından takip ettiği belediye konumuna geldi.

   Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Antakya, Muş v.b birçok il ve ilçe belediyesinin e-belediye sistemini örnek almak için Şanlıurfa'ya ekip gönderdiğini belirten Şanlıurfa Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü M.Bahaddin Yetkin, kendilerini ziyarete gelen konuklarla proje hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

   Şanlıurfa'nın hemen hemen her konuda başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye'ye örnek teşkil eden başarılara imza attığını belirten Yetkin, "En son olarak Gaziantep Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Deniz Dülek ve beraberindekiler belediyemizi ziyaret ederek e-belediye ve elektronik ortamda evrak transferi hakkında bizden bilgi aldılar. Kendi belediyelerinde tam anlamıyla e-belediye projesini hayata geçiremediklerini belirten konuklarımız Şanlıurfa Belediyesi'nin bu konuda Gaziantep'ten daha iyi bir konumda olduklarını belirttiler. Gaziantep'in yanı sıra birçok belediyenin bizi ziyaret ederek bizden fikir alışverişinde bulunması Şanlıurfa adına gurur verici bir olay. Belediye Başkanımız Fakıbaba ve yardımcılarının öncülüğünde yürütülen hizmetlerimizin Türkiye'ye örnek teşkil etmesi başta belediye personelleri ve vatandaşlarımız tarafından da sevinçle karşılanmaktadır" dedi.

    2005 yılından bu yana büyük titizlikle yürüttükleri e-belediye projesinde çok önemli mesafeler kat ettiklerini dile getiren Yetkin, "Başarılarımızın meyvesini geçtiğimiz ay Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen toplantıya katılarak aldık. Belediye Başkanımız Fakıbaba, toplantıya katılarak çalışmalarımız hakkında kısa bir bilgi sunmuştur. Nitekim 2007 yılında TUSİAD ve TBV tarafından 2 ayrı kategoride ödüle layık görülen projemiz Türkiye'nin en iyi projeleri arasında gösterilmektedir" diye konuştu.

    22 Kasım 2007 tarihinde Ankara'da düzenlenen 5. eTR ödül töreninde Şanlıurfa Belediyesi e-borç ve ödeme", "e-tedarikçi", "CRM", "e-ileti", "e-mezarlık" projeleriyle e-Belediyecilik Özel Başarı Ödülüne,

    Teknolojiyi vatandaşlara doğrudan hizmet vermek adına kullanmakta başarılı uygulamaları bütünleşik bir e-devlet modeli ile hayata geçirmesinden dolayı da, Jüri Özel ödülüne layık görülmüştü.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.