banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi

Düzovalı köylüler hizmet bekliyor



Ceylanpınar’a bağlı Düzova köyü sakinleri, hizmet göremediklerini belirterek; kanalizasyon, elektrik, okul ve yol sorunları başta olmak üzere alt yapı eksikliklerinin giderilmesini istiyor.

Ayrıca 3 bin 200 nüfuslu köyün okula giden 300 öğrencisi var ve bu öğrenciler köyde okul olmadığı için servis ile şehirdeki okullara gidiyor. Düzovalı köylüler taşımalı sistemin öğrenciler için mağduriyetlere sebep olduğunu belirterek yetkililerden köylerine bir okul yapmalarını talep ettiler.    

En büyük sorunlarının şu anda kanalizasyon olduğunu belirten köy sakinleri, biran önce kanalizasyon sorununa çözüm bulunmasını bekliyorlar.

Tıkanıp, taşan kanalizasyondan köy halkının rahatsız olduğunu belirten Düzova (Lebana) köyü Muhtarı İsmet Zengin, “Köyümüzün en büyük sıkıntısı kanalizasyon konusudur. Yaklaşık 3 yıl önce bizim köy ve komşu köy arasına bir kanalizasyon yapıldı yapılırken yerinin uygun olmadığını söylediğimiz halde ısrarla oraya yaptılar. Kanalizasyon sürekli tıkanıp, taştığı için koku köy sakinlerini ciddi anlamda rahatsız ediyor. Bunun için gitmediğimiz yetkili kurum kalmadı. Kaymakamlığa, Vali, milletvekillerine kadar herkese bildirdik ancak bir sonuç alamadık. Bu da köy sakinleri arasında tartışmaya neden oluyor. Taşan kanalizasyon köylünün tarlasına, bahçesine gittiği için ciddi anlamda rahatsız oluyorlar. Görevliler geliyor ancak kalıcı bir çözüm bulmuyorlar.”dedi.

“Kanalizasyonu biz kendimiz temizledik”

Köy sakinlerinden İdris Zengin, “Tıkanan kanalizasyonu açmaları için defalarca ŞUSKİ’ye gittim dilekçe verdim. Ancak gelip tıkanan kanalizasyonu açmadıkları için biz kendi imkânlarımızla tıkanan logarı açıp temizledim. Logarın kapağı kırık olduğu için kaç defa başvurdum. Üzerini taşla geçici bir şekilde kapattığım için kaza oldu tekrar gidip durumu anlattım ancak yine netice alamadım 3 ay sonra geçtikten sonra logar kapağı getirdiler ama yine içi temizlenmedi, kirli su evlere geri geliyor.” diyerek yetkililerin konuya duyarlı olmalarını istedi.

“Köy halkı olarak elektrik konusunda mağduruz”

Elektrik tellerinin 1989 yılından buyana hiç değişmediğini belirten Siraç Akgül ise “Köyümüzün elektrik sorunu bir türlü bitmek bilmiyor. Elektrik kabloları yaklaşık 26 yıl önce çekildi çok eski ve çürümüş durumda hafif bir rüzgâr estiğinde kablolar kopuyor. Bu kabloların değişmesi gerekiyor. Görevliler gelip yapana kadar da ortalama 2-3 saat elektriksiz kalıyoruz.  Köy halkı olarak elektrik konusunda çok mağdur oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Köyün eksikliklerin giderilmesini isteyen bir diğer köy sakini Fetullah Akgül, “Köyümüz yaklaşık 400 haneli bir köy. Sağlık ocağımız olmadığı için normal bir rahatsızlıkta da Ceylanpınar Devlet Hastanesine gitmek zorunda kalıyoruz. Hastanede de yoğunluk olduğu için sıra bize çok geç geliyor. Köyümüzün sıkıntılarından biri de yol sorunu. Köy yollarımız bir türlü yapılmıyor. Daha önce köyün bir kısmına parke yapıldı. Ancak şuan o çalışmada durmuş yapılmıyor. Köyümüzün diğer önemli sıkıntılarından biride köyde lisenin olmaması. Yaklaşık 300 öğrencimiz servislerle şehirdeki okullara gitmek zorunda kalıyorlar kışın yağmur ve çamurdan dolayı çok sıkıntı çekiyorlar.”dedi.  (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.