banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kurban Bayramı’nda gerçekleştirilen saldırılarda Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün vahşice katledilmesine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor.

Güvenlik gerekçesiyle Ankara'da görülen dava, sanık ve izleyici çokluğu nedeniyle Ankara 10. ve 11. Ağır Ceza Mahkemelerinin birleştirilen salonunda görülüyor. Yapılan duruşmada ilk olarak yaşanan olaylarda yaralı olarak kurtulan Yusuf Er, yaşadığı vahşeti anlattı.

Duruşmaya verilen ara sonrasında bir açıklama yapan Avukat Abdulgani Orhan, şu ana kadar dosyaya gelen evrakların okunduğu belirterek, şunları söyledi: “İfade vermeyen şehit aileleri bugün beyanda bulundular ve şikâyetçi oldular. Sadece çocuklarını katledenler değil, onların katliamına sebep olan, azmettirici konumunda olanlardan da şikâyetçi oldular. Davayı takip edeceklerini net bir şekilde ortaya koydular. Sanıkların bazıları tanık göstermişti. Bu bazı tanıklar dinlendi.  Tanık ifadeleriyle de ne tür çelişkilerin dosyada olduğu, sanıkların kurtulma amaçlı bir hamle yaptıkları net bir şekilde tarafımızca izlendi. Mahkeme gelen evrakları okudu. Duruşmaya ara verildi, aradan sonra duruşma tekrar devam edecek.”

“Duruşma art niyetli kişiler tarafından bulandırılmak isteniyor”

Kimi sanıkların mahkeme salonunda provokatif hareketlerde bulunduğunu söyleyen Orhan, “Duruşmaya ara verilirken sanıklardan biri, mağdur tarafına doğru hakaretvari bazı cümleler sarf edince gerginlik yaşandı. Yine tarafımızca bu gerginlik bitirildi. Fakat bunun hemen akabinde, duruşma salonundan biz çıktık. Duruşma salonunda kalan bir sivil toplum kuruluşu yetkilisi ve 3-4 tane avukat çıkarlarken arkadan polis memurları tarafından iteklenerek yere düşürülüyor. Bundan dolayı bir gerginlik daha yaşandı. Gerek sanıklar, gerek memurlar, bazı art niyetliler bu duruşmayı bulandırmak istiyorlar. Gölge düşürmek istiyorlar. Fakat buna müsaade etmeyeceğiz. Hukuk çerçevesinde yargılanmanın nasıl devam ettiğini ve akabinde ortaya çıkacak sonucu hep beraber göreceğiz.” diye belirtti.

“Adalet istiyoruz”

Orhan, “Özellikle şehit annelerinden Yasin Börü’nün annesi Hatice Börü’nün dediği gibi ‘Biz adil bir yargılanmadan öte adalet istiyoruz. Adaletin yerine gelmesi için emniyet ve savcılıktan yeteri kadar bir çalışma ortaya konmadığını gördük. Mahkemeden ise bu yargılanmanın yapılıp, adaletin yerine getirilmesi, suçlu olan sanıkların tespiti ve azmettirenlerin tespitinin yapılıp cezalandırılmalarını istiyoruz.’ şeklinde şehit annelerinden gelen beyanata yönelik durum devam etti. Henüz bizler savunmada bulunmadık. Aradan sonra eksik kalan sanıkların ifadesi alınacak. Sonra bizlere söz hakkı verilecek.  Ardından da sanık avukatlarının beyanları alınacak ve mahkemenin kararını bekleyeceğiz.” dedi.

Diğer gizli sanıkta ev sahibinin babasını teşhis etti

Gizli tanıkların katliamın gerçekleştiği ev sahibini teşhis ettiklerini belirten Orhan, “Mahkeme tensip tutanağında daha yargılanma yapmadan ev sahibinin babasını serbest bırakmıştı. ‘Gizli tanıklar’ onu daha önce tespit etmişti ve mahkeme yine de onu serbest bırakmıştı. İlk ve ikinci duruşmada da bazı tahliyeler verilmişti. Bu tahliye edilenlerin bazılarını da gizli tanıklar tespit etmişti. Buna rağmen tahliyeler gelmişti. Bugün gizli tanıklardan biri ilk kez ifade verdi.  Ve bu ifadesinde ev sahibinin babasını net bir şekilde teşhis etti.  Ev sahibinin babasının elinde kanlı keser bulunduğunu söyledi. Mahkemenin tahliye etmiş olduğu sanığa tutuklama gerekçesi hâsıl oldu. Tutuklama gelecek mi, gelmeyecek mi bekliyoruz.” diye konuştu. (Zeki Aras/Sezer Özer-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.