banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Muğla'nın Bodrum ilçesinden internete düşen bir fotoğraf, tüm Türkiye’yi hatta dünyayı sarstı. Bir anda sosyal medyada en çok konuşulan konu haline gelen bu fotoğraf, Yunanistan'a geçmek için bindikleri botun batması sonucu hayatını kaybeden ve cesedi kıyıya vuran minik çocuğa aitti.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da desteğiyle akşam saatlerinde Taksim'de bir yürüyüş düzenleyen Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Galatasaray Lisesi önünde kitlesel bir basın açıklaması yaptı.

“Dünyada bugüne dek görülmeyen şekilde 55 milyondan fazla mülteci var”

Galatasaray Lisesi önünde okunan basın açıklamasında, “Biz susarken milyonlarca insanın evi, toprakları işgal ediliyor. Mülteci doğuran coğrafyalarda uygarlık dediğimiz vahşi yaratığın sömürgeleri devam ediyor. Daha çok para, daha çok petrol, daha çok toprak için daha çok insan ölüyor artık. Kıyılarımıza insan bedenleri vurmaya başladığı halde hala bu gidişe bir dur demeyecek miyiz? Dünyada bugüne dek görülmeyen şekilde 55 milyondan fazla mülteci var. Her biri yarın Akdeniz'de görebileceğimiz yeni bir katliamın potansiyel mağduru. Her biri, Avrupa'nın gözü doymaz kan emiciliğinin yaşanmaz kıldığı coğrafyaların insanları. Her biri, ölüm kokan topraklarını yaşayabilme umuduyla terk eden kardeşlerimiz. Her biri, çocuğunu yaşatabilmek için onu ölüme sürüklemek zorunda kalan denizlerimizin yeni hayaletleri. Bu çocukların ahı Avrupa'nın sahtekârlığını kahretmeyecek mi sanıyorsunuz?” denildi.

“Mültecilerin katili Avrupa'dır”

Mültecilerin katilinin Avrupa olduğu ifade edilen açıklamada, “Afrika'yı iliklerine kadar yeni-sömürgeci bir anlayışla sömürmeye devam eden, savaş bölgelerine yüksek karlı silah satışlarını sürdüren, insan ticaretinden elde edilen karın kendi ülkelerindeki bankalarda depolandığı, bir ahtapot gibi dünyanın soluk borusuna çöreklenmiş Avrupa hangi yüzle insan haklarından bahsedecek artık? Uluslararası hukukun koruması altındaki mültecileri sınırlarından içeriye almamak, kendi ürettikleri savaşların kucağına geri göndermek için milyonlar harcayan, sınırlarına duvarlar ören Avrupa ikiyüzlü politikaları ile her gün daha çok kardeşimizin kıyılara vurmasına sebep oluyor. Mültecilerin katili Avrupa'dır, bunu daha yüksek bir sesle haykırmayacak mıyız?” ifadeleri kullanıldı.

“Onları Avrupa'nın “tatlı yüzü” öldürüyor, pis politikaları öldürüyor”

Yaşanan vahşetin sadece Akdeniz sahilleriyle alakalı olmadığına dikkat çekilen açıklamada son olarak şu açıklamalara yer verildi;

“Sadece Akdeniz değil, Arakan, Patani, Türkistan, Ortadoğu insanlığımızın mezarlığı olan coğrafyalardır. Sadece toplu yahut trajik ölümlerle hatırladığımız mülteciler her gün, her an biz duysak da duymasak da, vahşice katledilip öldürülüyorlar. Onları Avrupa'nın “tatlı yüzü” öldürüyor, pis politikaları öldürüyor. Hala bu yaşananlara kaza mı diyeceğiz? İzlanda halkı bu yüzkarası dünyamızın bizi umutlandıran örneğidir. 300 bin nüfuslu İzlanda'da 12 bin aile Suriyeli mültecileri ağırlamaya hazır olduklarını ilan etti. Bu sivil inisiyatif Avrupa devletlerinin kara politikalarına bir meydan okumadır. Kendi ürettikleri kaosla yüzleşemeyen korkak Avrupa liderlerini utandırması gereken bir karşı duruştur. Kıyılarımıza insan kardeşlerimizin bedenleri vururken biz peki, daha fazla bekleyecek miyiz?” (M. Erkam Yavuz- İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.