banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Dünyanın gözü Diyarbakırdaki bu davada!

104ü tutuklu 151 kişinin yargılanacağı kritik KCK davası Pazartesi günü Diyarbakırda başlayacak. Aralarında BDPli 12 belediye başkanının da bulunduğu dava için yeni salon inşa edildi. Yaklaşık 300 avukatın katılması beklenen duruşmayı Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH) Başkanı Souhayr Belhassen da izleyecek.

Terör örgütü PKKnın şehir yapılanması olarak tanımlanan KCK ile ilgili dava, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde Pazartesi günü görülmeye başlanacak.

Diyarbakır Adliyesinde özel salonda yapılacak duruşmadan önce adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

15 YILA KADAR CEZA İSTENİYOR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, 103ü tutuklu 151 sanık hakkında TCKnın devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma, terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma, terör örgütüne yardım ve yataklık etme suçlarından 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

12 BELEDİYE BAŞKANI ŞÜPHELİ

Hakkında yakalama kararı bulunan terör örgütü PKKnın sözde Avrupa sorumlusu Sabri Okun ilk şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, kapatılan Demokratik Toplum Partisinin (DTP) 28 yöneticisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemirin de aralarında bulunduğu 12 belediye başkanı, 2 il genel meclisi başkanı ile 2 belediye meclis üyesi de şüpheliler arasında bulunuyor.

BU DAVA TÜRKİYENİN
GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK 
Türkiye bunun ne kadar farkında bilmiyorum ama yarın Diyarbakırda bu ülkenin geleceğini belirleyecek bir dava görülecek. Ahmet Altanın yazısının tamamını okumak için bu LİNKİ tıklayın

İŞTE YARGILANACAK İSİMLER

26sı kadın olan 103 tutuklu arasında Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, Diyarbakırın Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Şırnakın Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, Şanlıurfanın Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin ve Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven, Mardinin Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türkün yanı sıra kapatılan DTPnin eski genel başkan yardımcıları Kamuran Yüksek, Bayram Altun ile Selma Irmak, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Ali Şimşek, İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, kapatılan DEPin eski milletvekili Hatip Dicle, eski Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, eski Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, eski Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, eski Ergani Belediye Başkanı Nadir Bingöl, DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Ramazan Dede ve Abbas Çelik de yer alıyor.

FIDH BAŞKANI BELHASSEN DA DİYARBAKIRDA

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH) Başkanı Souhayr Belhassen, yarın başlayacak olan KCK davası için Diyarbakıra geldi. Bu bölgede görev yapan insan hakları savunucularının durumları hakkında oldukça endişeli olduklarını ifade eden Belhassen, şöyle dedi:

Biz birçok açıklamada da onların durumuna işaret etmiştik. Bu bölgede olup bitenleri takip ederek, onlarla dayanışma kararı aldık. Sayın Muharrem Erbey, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanıdır. Ayrıca Uluslararası İnsan Hakları Vakfı üyesidir. Kendisi bizim için bir semboldür. Tabii ki yargılanacak diğer kişiler de aynıdır. Tüm dünyanın gözü bu mahkeme ve yargılamada olacaktır. Buradaki tutuklamalar tamamen keyfiyete dayalıdır. dedi.

2-3 ay kadar sürmesi beklenen davayı izlemek için BDPlilerde adliye önünde kurulan çadırlarda bekleyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.