banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Tamircileri Sanat Esnaf Odası Odalar Birlik Başkanı Mehmet Şefik Bakay

Dünyanın en etkili Müslümanları
Ürdün'ün başkenti Amman merkezli Kraliyet İslam Strateji ve Araştırma Merkezi, "Dünyanın En Güçlü 500 Müslümanı" listesinin 2011 versiyonunu yayınlandı. 2009'dan beri düzenli olarak yayınlanan listede politika, akademi, iş ve din dünyasından birçok Türk yer alıyor. Açıklanan listede ilk 50 sırada ise dört Türkün ismi var: Başbakan Erdoğan, Fethullah Gülen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu.
Bu dört ismin yanı sıra 500 kişilik listede farklı kategorilerden de 14 Türk daha yer aldı. Listenin zirvesindeki ilk 50 isim sıralı şekilde verilirken, kalan 450 isim sıralamaya tabi tutulmayarak meslek ve etki alanlarının özelliğine göre kategorize edildi. Dünyanın En Etkili 500 Müslümanı listesine g,ren diğer Türkler ise şunlar: Akademisyenler kategorisinde Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Dr. İbrahim Kalın ve Prof. Dr. Hayrettin Karaman; Politikacılar kategorisinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu; Din Adamları kategorisinde Diyanet İşleri eski başkanı Ali Bardakoğlu; Toplum kategorisinde Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Fazilet Partisi eski milletvekili Merve Kavakçı ve Belçika Milletvekili Mahinur Özdemir; İş İnsanları kategorisinde Sabancı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı; Bilim ve Teknoloji kategorisinde Adnan Oktar; Kültür ve Sanat kategorisinde hattat Hasan Çelebi ve moda tasarımcısı Rabia Yalçın, Hafızlar kategorisinde Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Medya kategorisinde Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı yer aldı. Raporda vefat eden müslümanlar kategorisinde Necmettin Erbakan'ın biyografisine de yer verildi.
İlk 50 arasında İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu 45. sırada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 27. sırada, Fethullah Gülen Hocaefendi 15. sırada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ies 3. sırada yer aldı. Listenin 1 numarasında Suudi Arabistan Kralı Kral Abdullah bulunuyor. 2. ise Fas Kralı Kral 6. Muhammed.
Kaynak: SABAH

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.