banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Dünyaca Ünlü Hafızlar Urfa'da Buluşuyor

Şanlıurfa Belediyesi’nce organize edilen Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü hafızlardan Dr. Ahmet Naina ve Rahim Haki Şanlıurfa’ya geliyor.
       27 Ağustos Cumartesi Gecesi teravih namazı sonrasında Balıklıgöl Amfi Tiyatro’da Kuran-ı Kerim Tilaveti sunacak olan ünlü hafızların buluşmasına Urfalıların büyük ilgi göstermesi bekleniliyor.
      Mısırlı hafız Dr. Ahmet Naina ve “Kuran Bülbülü” olarak tanınan Rahim Haki’nin beraber gerçekleştireceği kuran-ı kerim tilavetine tüm Şanlıurfalıları davet eden Belediye Başkan Vekili M.Fevzi Yücetepe, ramazan ayı boyunca 20’e yakın etkinlik düzenlediklerini ve bu etkinliklere vatandaşların büyük ilgi göstermesinin sevindirici olduğunu söyledi.
“RAMAZAN URFA’DA YAŞANIR” DEDİK
     Geçtiğimiz yıl “Ramazan Urfa’da Yaşanır” sloganıyla Türkiye’nin birçok metropol kentinde çeşitli reklam çalışmalarına ağırlık veren Şanlıurfa Belediyesi’nin kentin tanıtımı konusunda üzerine düşeni yapmaya çalıştığını belirten Belediye Başkan Vekili Yücetepe, “Bu kampanya ile birçok yerli turistin Ramazan Ayını Şanlıurfa’da geçirmesini sağladık. “Ramazan Urfa’da Yaşanır” sloganımız olumlu veya olumsuz eleştirilere tabi tutuldu. İnsanlar aşırı sıcakların yaşandığı kentte hiç ramazan geçirilir mi diye sorarken buraya gelip buradaki maneviyatı yaşayanlar fikrinde ne kadar yanıldıklarını gördü. Çünkü Urfa dünyanın 4. inanç merkezidir. Bu anlamda bizler toplum olarak ramazanı yaşıyoruz” dedi.
     Belediye olarak bu atmosfere uygun etkinlikler düzenlediklerini aktaran Yücetepe etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen başta Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ olmak üzere diğer idare amirlerine ve çalışanlarına teşekkür etti.
     Yücetepe, “Bir ay boyunca büyük bir özveriyle çalışan belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Hemen hemen her akşam mesailerinden feragat ederek Urfalıların ramazan ayını ruhuna uygun geçirmeleri adına düzenlenen etkinliklerde görev alan tüm personelimizi gösterdikleri hassasiyetten dolayı bir kez daha tebrik ediyorum. Bu yılda etkinliklerimizin sonuna geldik. Balıklıgöl’de gerçekleştirilecek olan Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından 28 Ağustos 2011 Pazar Günü Tasavvuf Sanatçısı Mahmut Durgun’un vereceği konserle etkinliklerimiz sona erecek. Düzenlenen etkinliklere Urfalıların teveccüh göstermesi bizleri mutlu etti. Ben tüm şehrilerimin idrak edeceğimiz Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını bir kez daha kutluyor, İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.


www.balikligol.com

 


 

 

İranlı hafız Rahim Haki Kuran 2010 Ramazan TRT nayikalbim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.