banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Dünya Tarihi Kentler Konferansı yapıldı

12. Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansı, Japonya’nın tarihi şehirlerinden Nara şehrinde gerçekleşti. Konferansa, Türkiye’yi temsilen Şanlıurfa, Konya ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri katıldı.

  Konferansa Şanlıurfa’dan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu katıldı. Konya’da gerçekleştirilen 11. Dünya Tarihi Kentler Konferansının sonuç bildirgesi okundu.

    Hotel Nikko Nara International Kongre Salonu’nda gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan Nara Belediye Başkanı Gen Nakagawa, 2010 yılının Nara’nın Japonya’da başkent oluşunun bin 300’üncü yılı olduğunu belirterek, yılda 14 milyon turistin bu tarihi şehre geldiğini söyledi.

     Nara’nın, “Antik Nara Anıtları” ile UNESCO Dünya Kültür Mirası’na alındığını kaydeden Nakagawa, Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin böyle bir atmosferde gerçekleşmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

    Konferansın son derece faydalı geçtiğini belirten Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Japonya’da geçirdikleri zaman zarfında kendilerine gösterilen misafirperverliğe hayran kaldıklarını söyledi.

FAKIBABA: “URFA BELEDİYE BAŞKANI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

    Konferans boyunca Türk konuklara yakın ilgi gösteren Kyoto Belediye Başkanı Daisaku Kadokawa’ya minnettarlık duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Fakıbaba, “Her fırsatta dile getirdiğim bir söylemi tekrar ifade etmek istiyorum. 11 bin 500 yıllık tarihi geçmişe sahip Şanlıurfa’nın “Belediye Başkanı” olmaktan gurur duyuyorum. Dünya Tarihi Şehirler Birliği üye şehirleri olarak bizler tarihi şehirlerdeki kültürel sürekliliği sağlamak adına kentimizde daha çok çalışmayı vaat ediyoruz. Bu amaç doğrultusunda tarihi şehirlerle ilişkili ve sorumluluk duyan kurum ve kuruluşları kültürel yönetişim çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz dedi.

      12. Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansı kapsamında Japonya’nın tarihi ve turistik mekanlarını gezen Belediye Başkanı Fakıbaba ve beraberindeki Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu gezi boyunca Japon dostlarıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.