banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Dünya Müslümanları için sabah namazı buluşması

Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da bir grup, Mısır zindanlarında tutuklu Müslümanların durumuna dikkat çekmek amacıyla sabah namazında bir araya geldi. Sisi cuntasının aleyhinde pankartlar taşınan buluşmaya birçok STK’nın destek verildiği görüldü. Özellikle Mısır’da yaşanan zulme dikkat çekilen programda coğrafyamızda mütedeyyin insanlara yapılan saldırılar da unutulmadı. Sabah namazını Mevlidi Halil Camisinde kılan grup, namaz çıkışı Balıklıgöl yerleşkesinde Mısır zindanlarında ve Türkiye’de tutuklu bulunan Müslümanlar için dua etti.

Mısır Müslümanlarının yaşadıkları zulme dikkat çekilen duada yaşanan bela ve musibetlerin İslam âleminin uyanışına vesile olması temennisinde bulunuldu.

Etkinliğe katılan Ömer Soyaslan, “Yapılan etkinlik çok güzel. Bugün gerçekten dünya Müslümanları sahipsizdir. Eğer Müslümanlar sahipsiz olmasalardı bugün İslam âleminin başına bu musibetler gelmezdi. Onun için dünya Müslümanları birbirine sahip çıkmalıdır. Bizler Mısır’daki Müslümanlara sahip çıktığımız gibi bugün ülkemizde de mağdur edilen Müslümanlara da sahip çıkmalıyız.” dedi.

Mısır ve Filistin’de olduğu gibi coğrafyamızda da mütedeyyin insanlara yönelik saldırıların olduğunu belirten İHH Temsilcisi Behçet Atila,“Bu etkinliğin; Mısır, Filistin, Doğu Türkistan, Suriye ve coğrafyamızda yaşanan zulümlere karşı Müslümanların birlikte hareket etmesine vesile olmasını diliyoruz. Filistin’de Müslümanlara yapılan zulümler gibi bugün coğrafyamızda da mütedeyyin insanlara yönelik baskı ve zulümler var. Zulüm kimden gelirse gelsin bizler zalimin karşısında mazlumun yanında yer alacağız. Coğrafyamızda ve tüm dünyada İslam için canını feda eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle anıyoruz.” şeklinde konuştu.

Tüm Müslümanların kardeş olduğunu hatırlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Şube Müdürü Murat Müjdeci ise, İslam ülkelerindeki liderlere çağrıda bulunarak kavli duadan çok fiili dua etmeleri gerektiğini söyledi.

Program okunan duanın ardından sona erdi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.