banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Van’da bulunan vekil imamlar ile fahri Kur’an kursu hocaları 'Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle basın açıklaması yaparak, kendilerine kadro verilmesini talep ettiler.

Diyanet-Sen Van Şubesi'nde bir araya gelen vekil imamlar ile fahri Kur’an kursu hocaları adına açıklamalarda bulunan Din Gönülleri İlim İrfan Derneği Başkanı Hamide Donmuş,  “Dünya Kadınlar Günü’nde kadro talep ediyoruz.” dedi.

Doğu ve batı da yaşanan kargaşalara karşı fahri Kur’an kursu hocaları olarak mücadele ettiklerini belirten Donmuş, “Malumunuz Türkiye genelinde bir kargaşa var. Batıda misyonerler almış başını gidiyorken, genç kızlarımızı misyonerliğin etkisi altına almışken, doğuda da ne yazık ki Zerdüştlük almış başını gidiyorken, bizim burada oturup çay içmemiz ne derece doğru olur? Şu an bütün vekillerimiz tüm fahrilerimiz bu kargaşayı önlemek ve bu kaosu gidermek için gerekse batıda misyonerlere karşı dik duruşlarıyla hizmet etmekte, gerekse doğuda gayrı batıl inançlara karşı dik durmakta ve hakkı savunmaktadır. Bir çözüm süreci oluştu. Eğer o çözüm süreci Kur’an-ı Kerim ışığında gidilseydi, bugün çözüm kesinlikle olmuştu. Yani çözüm İslam’dadır, çözüm Kur’an-ı Kerim’dedir, çözüm Hz Peygamberin sünnetini yaşamakta ve yaşatmaktadır.” dedi.

“Özlük haklarımızı tekrar talep ediyoruz”

Fahri Kur’an kursu hocaları ve fahri imamların özlük haklarına kavuşmaları için büyük bir çaba içerisinde olduklarını ifade eden Donmuş, “Sadece Van genelinde değil Türkiye genelince bu talebimizi dile getirmeye çalışıyoruz. Bizler hanım hocalarımız ile vekil kardeşlerimiz bir araya gelerek sorunlarımızı konuştuk.  Bizler Kur’an-ı Kerim öğretmenleriyiz. Fakat ne yazık ki bizim özlük haklarımız verilmiyor. 4 yıldır atama beklediğimiz halde atamalarımız yapılmıyor. Ülkemizin en ücra köşelerinde asli görevimizi tüm tehditlere rağmen yerine getirdiğimiz halde temel haklarımızdan mahrumuz. Batı illerimizde misyonerler almış başını gidiyorken, Doğuda ise ne yazık ki Zerdüştlük almış başını gidiyor. Bütün fahri hocalarımız ve vekil kardeşlerimiz gerek doğuda gerekse batıdan bunlara karşı dik durmaktadır. İnanıyoruz ki hükümetimiz bu konuda bizlere gerekli desteği verecektir.” diye konuştu.

Donmuş son olarak, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününe birkaç gün kaldı. Bu nedenle devlet erkânında kadına yönelik birçok çalışma yapılmaktadır. Bizler de Kur’an Kursu Hocaları olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetimize ve devlet büyüklerimize kadro talebimizi yinelemek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vekil imam hatiplerin yaşadığı sıkıntıları anlatan İrfan Arvas, “2013’te vekil imamlara bir kadro talebi oldu. Bu talep meclis komisyonunda kabul edildi. O günün aynı gecesinde saat 11.00’de verilen önergeyle vekil imamlar ve müezzinler devre dışı bırakılarak, sadece sayıları 120 civarı olan bayan vekil Kur’an kursu hocalarımız kadroya alındı. Bugün hiçbir ayrım yapmadan tüm arkadaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar aynıdır.” dedi.

Basın açıklamasından sonra konuşan Diyanet-Sen Van Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Gülaçar ise sendika olarak Fahri Kur’an kursu ve vekil imam hatiplerin yanında olduklarını dile getirdi. (Yılmaz Sönmez) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.