banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Dünya Engelliler Gününde engellere takıldılar

Dünya Engelliler Günü olması münasebetiyle yapılan etkinliklerde arka plana atılan engelli vatandaşlar, hayal kırıklığı yaşadı. Rabia Meydanından Şanlıurfa Belediyesine kadar yapılan yürüyüşte engelli vatandaşlar kalabalığın arka tarafında kalırken birçok engelli vatandaşın da kaldırımlarda ilerleyemediği görüldü.

Yürüyüş sırasında ellerinde “Engelliler Sadaka Değil, İlgi ve İş Beklemektedir”, “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yoktur” yazılı dövizlerle yürüyen engelliler, Şanlıurfa Belediye Sergi Soluna geldiklerinde kaldırım engeline takıldı. Duyarlı vatandaşların yardımıyla kaldırıma çıkan engelliler, bu sefer açılış esnasında sergi salonuna giremedi. Bazı engelliler yaşanan bu duruma tepki gösterdi.

Mülki amirlerinin sadece engelliler gününde değil, her zaman yanlarında olmasını arzuladıklarını söyleyen Şanlıurfa Bedensel Engelliler Şube Başkanı İbrahim Tapışık, “Mülki amirlerimizi sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde yanımızda görmek istemiyoruz. Devamlı bizim yanımızda olsunlar. Çünkü her bir sağlam insan, devamlı bir engelli adaydır.”

“Engellenen bir dünyada engel olarak yaşıyoruz”

Engelliler gününün ziyadesinde engellileri anlama günü olması gerektiğini söyleyen Şanlıurfa Omurilik ve İstihdam Derneği Başkanı Habip Polat, “Öyle bir durumdur ki, engelli vatandaşları anlaması gereken insanlar bize engel çıkaran insanlardır. Biz bu gün yine arkadaşlarımızı yalnız bırakmamak adına düzenlenen programa katıldık. Ama engellenen bir dünyada engel olarak yaşıyoruz.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.