banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Dünya Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı Genel Başkanı Selamettin Tellioğlu ve arkadaşı dünya barışı ve kuraklığa dikkat çekmek için Mısır’ın başkenti Kahire’ye doğru çıktığı yolculukta Mardin'e gelerek bölgedeki yolculuğunu tamamladı.

İstanbul'dan 26 Ağustos'ta yolculuğa başlayan 55 yaşındaki Tellioğlu, Vakfın Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç ile Mardin Karayolları Parkı’nda mola vererek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tellioğlu, dünya barışı ve kuraklığa dikkati çekmek için başlattıkları yolculuğu Kahire'de noktalamayı hedeflediklerini belirtti.

Tellioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda 14 vilayet Mardin ayağındayız. Buradan karayoluyla devam edecektik, ancak NATO’dan çıkan karar bölgenin kaosta devam edeceğine dair bir karar görünüyor. Bunun için siz vuruyorsanız bizde vuruyoruz kararı çıktı. Oranın emin olmadığını görünce İstanbul’a dönüyoruz. İstanbul’dan da Kahire’ye geçeceğiz. Şu anda dünya iki büyük felaketle karşı karşıyadır. Birincisi insanlığın akıl tutulması felaketi, ikincisi ise kuraklık ve iklim değişikliği felaketi. Biz bu felaketi dünyayı kurtarma bilincini halkımıza ve dünya halklarına verebilmek için bu yürüyüşü başlattık ve bu kaostan kurtaracak seviyeye gelince kadar bu yürüyüşümüz devam edecektir. Bu akıl tutulması felaketi BM’de yapılan yanlış uygulamalardır. Bunlar veto hakkını haksız veto hakkı diye kullanan 5 devletidir. Bunlar Fransa, İngiltere, ABD, Rusya ve Çin’dir. Bunlardan da destek alarak işgalci duruma düşen İsrail ve Ermenistan’ı boykot ediyoruz. Onların mallarını, kültürlerini, hizmetlerini, ve bu insanlar hakka teslim olup hakka tabi olunca ya kadar bu boykotumuz devam edecektir.  Bunu bütün dünya ya yayacağız bu boykotumuz. Yüzde 50 oranına vardığı zaman bunlar politikalarını değiştireceklerdir. Adaletli bir politika BM’de uygulanacak. Bunun yerine de güvenlik konseyi yerine barış ve dostluk konseyinin kurulmasıdır. Bunun için 11 barışçı devlet başkanı, 11 hükümet başkanı, 11 dünya sivil toplum kuruluş örgütlerinden oluşan bir heyetle bu çalışma BM’de yürütülür. Kimse vetoyu kendine hak olarak tanımaz. Örneğin 65 milyonluk bir Fransa 7 milyarlık dünya ile resmen oyun oynuyor.”  

Zulümlerin sona ermesi için 5 NATO ülkesinin mallarını boykot ettiklerini kaydeden Tellioğlu, kuraklığın da etkilerine değinerek herkesi fidan dikmeye davet etti.

Tellioğlu, bölgedeki ziyaretlerini tamamladıklarını belirterek İstanbul’a döneceklerini ve oradan da Kahire’ye gideceklerini sözlerine ekledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.