banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Dumanların yükseldiği Sur'da 8 günlük bilanço

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Şeyh Sait Meydanını da içine alacak şekilde genişletilen ve 6 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı 8’nci gününe girdi. Çatışmalar nedeniyle ilçede dumanlar yükselirken yasağın devam ettiği 8 gün boyunca 30 PKK’linin öldüğü, 2 polisin hayatını kaybettiği ve 12 polisin de yaralandığı ifade ediliyor.

Ölü ve yaralıların yanı sıra ilçede çok sayıda tarihi yapı, eğitim binası, cami ve evin zarar gördüğü belirtiliyor.

Sokağa çıkma yasağının 8’inci gününde devam ettiği Sur ilçesinde operasyon ve çatışmalar sürerken Kurşunlu Camii yakınlarında yere döşenen patlayıcıları etkisiz hale getirmeye çalışan Haydar Çetin adındaki polis, başından vurularak hayatını kaybetti.

Yasağın sürdüğü 8 gün içerisinde 30 PKK’linin öldüğü, 2 polisin hayatını kaybettiği ve 12 polisin de yaralandığı belirtiliyor.

Öte yandan, ilçede sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle başlayan göç de sürüyor. Çatışmalardan kaçan vatandaşlar, kentin diğer bölgelerindeki yakınlarının yanına yerleşiyor. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.