banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Erdoğan Başbakan PKK

Dövizli askerlikte İndirim

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ilk bakanlar toplantısında dövizli askerlik için fiyatın düşürüleceğini söyledi.

10 Bin Avro olan Dövizlik askerliğin 10 Bin TL'ye düşürüleğine Başbakan Erdoğan'ın evet diyeceği kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca 10 Bin Avro ödeyenlere ise paranın üst kısmı iade edileceği gelen bilgiler arasında...

Başbakan Erdoğan'ın dün Ankara'da katıldığı Yurt Dışı Türkler Dayanışma Kurulu toplantısında gündeme getirdiği dövizli askerlik konusunda ilk açıklama bugün Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ'ın açıklamasına göre yapılacak ilk Bakanlar Kurulu toplantısında dövizli askerlik için fiyat indirimine gidilecek.

Başbakan Erdoğan, dün katıldığı Yurt Dışı Türkler Dayanışma Kurulu toplantısında  salonda bulunanlara dövizli askerlik konusunda ne kadar bedel alınmasını istediklerini sordu. Salondaki 5000 avro tekliflerine Erdoğan biraz insaflı olun sözüyle gülerek cevap verdi. Yurt dışından gelen temsilciler, sürenin 38 yılı geçtiğinde vatandaşlıktan çıkarılmanın söz konusu olduğunu ve işsiz gençlerin de göz önüne alınarak bir bedel belirlenmesini söylediler.

10.000 avro bedel ödeyerek dövizli askerlikten yararlananlar için daha düşük bir bedel belirlenirse, daha önceden ödeme yapanlara iade olacak mı sorusuna Erdoğan, hukuksal açıdan bakarsak böyle bir hak kanunlarda yer almıyor cevabını vererek bu konuda değerlendirmeler yapılarak karar verileceğini açıkladı.

GURBETÇİLERİN PAZARLIĞI ETKİLİ OLDU

Başbakan Erdoğan, dün, Yurt Dışı Türkler Danışma Kurulu toplantısında gurbetçilerle dövizle askerlik pazarlığı yapmıştı. 10 bin avroluk ücreti yüksek bulan gurbetçilerin fiyat önerilerini de Başbakan Erdoğan çok düşük bulmuştu.

Serdar İplikci/Rotahaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.