banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Dolar uçtu, altın sert düştü!

İşte tüm dünyanın beklediği toplantıdan çıkan karar!
FED Başkanı Janet Yellen'ın yaptığı açıklamalarla birlikte, gelecek yılın Nisan ya da Mayıs ayında faiz artırım sürecinin başlayacağı yönündeki algı, piyasalarda risk alma iştahını tamamen tersine çevirdi. Açıklamanın ardından gelişen ülke kurları değer kaybetmeye başlarken, hisse senedi piyasaları da yapılan bu açıklamanın ardından faiz artırımını fiyatlamaya başladı.
TheLira'nın haberine göre, Türk Lirası gelişen ülke kurları arasında önemli ölçüde satış yiyen kurlardan biri olurken, ABD seansının kapanışında 2.2440 seviyesine kadar yükseldi. Diğer gelişen ülke para birimlerinde de satışlar yüzde 1'leri buldu. Diğer yandan dolar sadece gelişen ülke para birimlerine karşı değil, gelişmiş ülke para birimlerine karşı da faiz artışı söylemiyle birlikte değer kazandı. Dolar Endeksi hafta başında 79.20'lere kadar gevşemişken, bugünkü açıklamalar sonrasında 80'in üzerine çıktı.
Euro/dolar paritesi 1.39'un üzerindeki seyrinin ardından açıklamalar sonrasında 1.3820 seviyesine kadar geriledi. Diğer taraftan ABD hisse senetlerinde de satış hakimdi.


Yellen'ın açıklamalarının en fazla negatif etkilediği yatırım enstrümanlarından biri altın olurken, ons fiyatı  1.329 dolara kadar geriledi.  ABD 10 yıllık tahvil faizi ise yüzde 2.77 seviyesine kadar çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.