banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Doktorlar Şemdinli'yi terk etti

Şemdinli’de PKK’nin son günlerde vatandaşların iş yerlerine evlerine ve en son hastaneye yaptığı saldırıdan sonra görev yapan uzman doktorlar ilçeyi terk etti.

Son 3 ayda 8 doktorun istifa edip ilçeyi terk ettiği öğrenilirken, şuan Şemdinli ilçe Devlet Hastanesinde sadece 1 uzman doktorun kaldığı onun da Hakkârili olduğu öğrenildi.

Bir süre önce 9 uzman doktor ve 50 pratisyen, hemşir, hemşire, anestezi görevlisinin hizmet verdiği hastanede, PKK saldırılarının ardından 8 doktor istifa ederek memleketlerine döndü.

Devlet Hastanesi hemşiresi Fidan Demir yaşananları şöyle aktardı: “Ağustos ayından önce hastanemizde üroloji, çocuk hastalıkları servisi, genel cerrahi, diş hastalıkları, kadın doğum, KBB, göz ve ortopedi doktorları mevcuttu fakat yaşanan olaylardan sonra hepsi istifa edip gitti.”

Son olarak iki gün önce gelişen olaylardan sonra kalan 3 doktorun da ayrıldığını belirten Demir, “Olaylardan önce hastanemizde 50’den fazla sağlık personeli vardı. Bunların 9’u uzman doktor, hemşire, pratisyen ve diğer sağlık çalışanlarıydı. Burada cereyan eden olaylar nedeniyle 6 doktor istifa etti. En son iki gün önce hastaneye yönelik yapılan saldırıdan sonra kalan 3 doktor da istifa edip gitti. Sadece şuan Genel Cerrah doktorumuz görev yapmaktadır” dedi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.