banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi

Doktor dövenlere rekor ceza talebi

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Beyin Cerrahi Servisi'nde görevli doktor H.R.K.'yi (31), hastalarının ameliyata geç alındığını söyleyip darp ederek iki kaburga kemiğini kırdıkları, doktorla birlikte iki hemşireyi de tehdit ve hakaret ettiği iddia edilen 3 şüpheliye rekor ceza istendi.

Cumhuriyet Savcısı’nın, olaydan sonra tutuklanan şüpheliler Z.A, İ.A. ve M.A. hakkında ‘nitelikli yaralama, hakaret ve tehdit’ suçlarından 17'şer yıl 10'ar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtığı bildirildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre; geçen 23 Ekim'de, düşme sonucu yaralanan Y.A, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Hasta A.Y.'nin kardeşleri Z.A. (53), İ.A. (48) ve M.A. (43), kendilerine söylenen ameliyat saatinin geçmiş olmasını öne sürerek Beyin Cerrahi Servisi'nde görevli hemşireler G.E. (22) ve D.K.'yı (25), 'Bizim hastamız ne zaman ameliyata alınacak. Hemen ameliyata alın, yoksa bu hastaneyi yakarız' diye tehdit ettiği iddia edildi.

Görevlilerin çağırması üzerine gelen doktor  H.R.K, hasta yakınlarını, "Beyinde tümör olan küçük bir çocuğun acilen ameliyat olması gerekiyor. Ondan sonra sizin hastanızı ameliyata alacağız" diyerek sakinleştirmeye çalıştığı belirtilen iddianamede; bunun üzerine 3 kişinin, küfür ederek doktor H.R.K.'ye saldırıp darp ettiği kaydedildi.

Olayda doktorun iki kaburga kemiğini kıran 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanırken olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, tutuklu yargılanan şüpheliler Z.A, İ.A. ve M.A. hakkında, 'Kemik Kırığı Meydana Gelecek Şekilde Yaralama' suçundan 6 yıl 9 aya kadar, 'Birden Fazla Kişi ile Tehdit' suçundan 8 yıl 9 aya kadar ve 'Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Hakaret' suçundan 2 yıl 4 aya kadar olmak üzere, her biri için ayrı ayrı toplam 17’şer yıl 10’ar aya kadar hapis cezası istemiyle 17. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtığı bildirildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.