banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Doğu'da fırtına ve tipi elektrik direklerini devirdi

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan kırsal kesimdeki mahalle ve köylerde yaşanan elektrik kesintileri halkı mağdur ederken, VEDAŞ, yaşanan elektrik kesintileri ve yaptıkları çalışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yaşanan kesintilerle ilgili kriz yönetimi oluşturdukları belirtilen açıklamada, Hakkari’de şu anda 11 adet 3/0 direği ve 70 adet AG direğinin düştüğü tespit edildiği ifade edildi.

“Akbulak mahallesi üç gün elektriksiz kalmıştı”

Kriz yönetiminin önceden planlanması ve ekiplerin teyakkuz halinde olmasından dolayı merkezlerde uzun süreli kesintilerin yaşanmadığını ancak kırsal kesimlerde yolların kapalı olmasından dolayı uzun süreli kesintilerin yaşandığı belirtilen açıklamada, “Yolların kapalı olduğu ve ulaşımın imkânsız olduğu noktalarda yaşanan kesintilere yollar açılır açılmaz müdahale edilebilmiştir. Van iline bağlı Akbudak Köy Grubu, yolların ulaşıma kapalı olması nedeniyle 3 gün enerji alamamış, yolların ulaşıma açılması ile birlikte ekiplerimiz köye intikal ederek arızayı gidermiştir.” denildi.  

“Fırtına Şemdinli’de 81 direği devirdi”

Fırtınalı olumsuz hava Bitlis’te de etkisini sürdürdüğü aktarılan açıklamada, “Özellikle Mutki, Hizan, Tatvan ve Güroymak ilçelerinde metrelerce karda arıza tespiti ve onarımı yapan ekiplerimiz, çığ tehlikesinin olduğu arazi şartlarında enerji sürekliliği için yoğun çaba sarf etmişlerdir. Karın etkisini en çok hissettirdiği ilimiz olan Hakkâri’de ise kar yağışı ile birçok köy yolu ulaşıma kapanmıştır. Şemdinli ilçesinde 11 adet 3/0 direği ve 70 adet AG direğinin düştüğü tespit edilirken  Yüksekova Dağlıca çıkışında hasar gören direklere yolların kapalı olması nedeniyle müdahale edilememiştir.” ifadeleri yer aldı.

2016 yılıyla birlikte başlayan ve özellikle bölgemizde etkili olan kar yağışı fırtına ve tipi nedeniyle sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hizmet bölgemizde yer alan Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri illeri ile bu illere bağlı ilçe, köy ve mezralarda yoğun kar yağışı ve fırtınalı hava birçok yolu ulaşıma kapatıp yaşamı olumsuz etkilerken elektrik şebekelerimize de özellikle kırsal bölgelerde ciddi zararlar vermiştir. Enerji sürekliliğini sağlamak amacıyla meteorolojinin kar uyarısı yaptığı ilk gün kriz planımızı hazırlayarak çalışmalarımızı başlattık. Bu kapsamda; Arıza Bakım ve Onarım ekiplerimizin sayılarını ve vardiyalarını artırdık. Bazı noktalarda eksi 30 dereceyi bulan sıcaklıklarda ve devam eden fırtınalı kar yağışında dahi arızalara müdahale edebilmek adına ekiplerimizi sürekli aktif ve mobilize durumda tuttuk.” İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.