banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Doğu'da bin 85 köye ulaşım sağlanamıyor

Doğu Anadolu Bölgesinde aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi ulaşımı aksatmaya devam ediyor. Kar yağışı nedeni ile Bölgede 262 mahalle, kom ve 823 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.

Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da kırsal kesimde yer alan 262 mahalle ve kom ile Ağrı'da 207, Ardahan'da 35, Erzincan'da 291, Tunceli'de 284, Kars'ta 6 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Kapalı yolların yeniden ulaşıma açılması içinse çalışmalar yürütüyor.

Meteoroloji 12 Bölge Müdürlüğü ise bölgede bugün havanın parçalı, çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmininde bulunurken, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadiseleri beklendiği, vatandaşların bu hususta dikkatli olmaları gerektiği uyarısı yaptı.

En yüksek hava sıcaklıklarının Erzincan'da 3, Erzurum ve Iğdır'da sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 1, Ağrı ve Ardahan'da 2 derece olacağı öngörülüyor.

Kar kalınlığı şehir merkezlerinde, Ağrı'da 50, Erzurum'da 24, Iğdır'da 18, Kars'ta 10, Erzincan ve Ardahan'da 3 santimetre, kayak merkezlerinde ise Erzurum Konaklı'da 88, Erzurum Palandöken'de 75, Kars Sarıkamış Cıbıltepe ve Erzincan Ergan'da 21 santimetre ölçüldü. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.