banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Doğubayazıtlılar, elektrik sorunun giderilmesini bekliyor

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki sorunların üzerine elektrik kesintileri de eklenince halkın mağduriyeti arttı. Hayatın her alanının elektrikle bağlantılı olduğunu kaydeden vatandaşlar, elektrik kesintisinin olmasının çok büyük sorunlara yol açtığını ifade ettiler.

Elektrik kesintilerinden dolayı çok sıkıntı yaşadıklarını belirten Ahmet Barış, ödeme yaptıkları halde elektrik kesintilerinin olduğunu kaydetti.

Ahmet Barış, "Elektrik dağıtımı, özelleştirildiğinden bu yana sıkıntı yaşıyoruz. Özel firmanın ekipleri yetersiz olduğu gibi gelen enerji de çok düşük oluyor. Enerji çok düşük olunca, esnaf arkadaşların cihazları yanmakta ve mağdur olmaktadırlar. Evlerde elektronik cihazlar zarar görmekte. Bazı zamanlar 5-6 gün elektriksiz kalıyoruz. Elektrik olmayınca haliyle kaloriferlerde yanmamakta. Soğuktan dolayı hastalanan çocuklarımızı bu defa hastaneye yetiştirmeye çalışıyoruz. Elektrik dağıtım firmasından şikayetçiyiz. Paramızı verdiğimiz halde enerji alamıyoruz." dedi.

Muammer Özmen adlı vatandaş ise, "Kepenklerimiz elektrik ile açılıp kapanıyor. Elektrik olmadığı zaman kepenkleri açamıyoruz. İşimize geç başlıyoruz. Bu noktada ciddi manada sıkıntımız mevcut." ifadelerini kullandı.

Elektrik olmadığından dolayı çoğu zaman işyerlerini erken kapatmak zorunda kaldıklarını belirten Cevat Ergeç, "Elektrik kesintileri nedeni ile işlerimizde aksaklıklar meydana geliyor. Çoğu zaman işyeri kapatıp eve gitmek zorunda kalıyoruz. Başta internet kafeler olmak üzere işi elektrik ile olan herkes olumsuz etkileniyor. Her kış mevsiminde bu sorunları yaşıyoruz. Artık Doğubayazıt'ın vazgeçilmez çilesi olmuş bu elektrik sorunu. Yetkililerin bu soruna biran önce el atması lazım." şeklinde konuştu.

Doğubayazıt'ta elektrik sorunu ile beraber birçok sorunun olduğunu belirten Dalyan Kuba, "Doğubayazıt'ta su sorundur, park sorundur, elektrik sorundur. Doğubayazıt'ta sorunun olmadığı hiçbir alan yok ki. Adeta her tarafta sorun var. Yollar, ilçenin düzeni vs. her türlü problem mevcut. Temizlik noktasında sorun var cadde ve sokaklarımız düzenli olarak temizlenmiyor. Doğubayazıt çok bakımsız. Bir haftadır elektrik yok ama faturalar aksamıyor. Bu soruna çözüm bulunmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Doğubayazıt Aras EDAŞ yetkililerinden alınan bilgilere göre ise malzemelerin eski olması nedeniyle sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor.   (Mutlu Zeren - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.