banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Hava nasıl olacak? Güneydoğu bölgesi için önemli uyarı


Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile bu sabah (Pazar) ilk saatlerde Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş ile öğle saatlerinden itibaren Osmaniye ve Hatay çevrelerinde görülecek yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Giresun, Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, bu illerin yüksek kesimleri ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Karadeniz kıyılarında hissedilir derecede ( 4 ila 10 derece ) olmak üzere kuzey bölgelerde azalacağı, güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeybatı doğu bölgelerde güneybatı yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bu sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, bu sabah (Pazar) saatlerinde Sakarya ve Bilecik çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu bölgenin kuzeybatısının hafif doğusunun mutedil yağmurlu, sabah saatlerinde Kayseri, Yozgat, Sivas ve Çankırı ile Ankara'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, kuzey ve doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.


Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı çok bulutlu 6/11

Ankara: Parçalı çok bulutlu, aralıklı hafif yağmurlu 4/9

İzmir: Parçalı az bulutlu 9/17

Adana: Parçalı çok bulutlu 9/20

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 5/15

Batman: Sağanak yağışlı 5/15

Van: Kar yağışlı -1/5 (İLKHA)



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.