banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Örenköy Köyü

Doğu Kudüs'teki yasadışı Yahudi yerleşim kararına tepki

Özgür Kudüs Platformumu Sözcüsü Sertaç Tekdal,  işgalci İsrail’in,   Doğu Kudüs'te yasadışı Yahudi yerleşimleri için  toplam 454 yeni konutun inşa edilmesine onay vermesini kınayarak, Siyonist İsrail’in adım adım Filistin'i Yahudileştirmek istediğine işaret etti.

İsrail’in Doğu Kudüs'teki konut inşası için onay vermesinin amacının, Filistin'i  adım adım Yahudileştirmek olduğunu belirten Tekdal, Müslümanların bu durum karşısında sessiz kalmaması gerektiğini ifade etti.

İsrail'in Yahudi yerleşimciler için Doğu Kudüs'ü işgal ettiğini belirten Tekdal, "İslam ümmetinin tüm coğrafyasında kan, göz yaşı ve katliamlar hakim maalesef. Bunun da en önemli müsebbibi Siyonist zihniyetin Amerika ve batıyı yönetmesidir.  Bu Siyonist zihniyetin tarih boyunca gelişimine baktığımızda İslam ümmeti kendi bilincinden, mukaddesatından, şuur ve vahdetinden koptuğu zamanlarda daha çok pervazsızca hareket ettiğini görmekteyiz.  1948 yılında Ortadoğu'da bir çıban gibi yeşermiş olan İsrail'in, 1967 yılına kadar yapmış olduğu katliamlar ve vahşetler söz konusu olmuştur. 1967 yılında Doğu Kudüs'ü işgal etmeye başlamasıyla beraber, mütemadiyen Yahudi yerleşimcilere yer açmıştır." dedi.

"İsrail'in korkusu yeni bir Selahattin'i Eyyubi'nin çıkmasıdır"

İşgalci İsrail’in devlet politikası kapsamında yapmış olduğu bu fiillerle, Filistin'i Müslümansızlaştırmayı amaçladığını ifade eden Tekdal, "Kudüs Müslümanların en kutsal mekanlarından biridir.  Burası Müslümanların bir yerleşim yeri olduğu müddetçe onların buraya hakim olması söz konusu değildir. Dolayısıyla burayı peyder pey istila ederek Filistinlerden, Müslümanlardan arındırma amacı gütmektedir. Burada İslam ümmetinin suskunluğu, sessizliği onlar için en büyük güçtür. Onların en büyük korkusu İslam ümmeti içerisinde bir Selahaddin-i Eyyubi'nin çıkmasıdır. İsrail'in yapmış olduğu bazı kongrelerde İslam ümmetiyle ilgili şöyle bir hedefleri vardır. İslam ümmeti içerisinde bir Selahaddin'in çıkmaması için çaba sarf etmektir. Bunu yapmak için de yerleşmiş oldukları her yerde fitneyle, fesatla, kargaşayla o toraklara hakim olma amacı gütmektedirler." İfadelerine yer verdi.

Müslümanların Filistin'den çıkarılmak istendiğine dikkat çeken Tekdal, "Yeni yerleşim yerlerinin inşa edilmesi ve oralara Yahudilerin yerleştirilmesi adım adım Müslümanların Filistin'den uzaklaştırma, Müslümanların oradan koparılması ve oralarda kendi kontrollerinde bir Kudüs, Filistin ya da onların adlandırmasıyla bir büyük İsrail'i kurmaktır. Çıkardıkları kargaşa ile İslam ümmetini bu olaylara karşı ses çıkamayacak duruma getirmişlerdir. İslam coğrafyasında baktığımızda her tarafta bir sessizlik, bir suskunluk hakimdir. Bu anlamda İsrail düşüncelerini daha rahat icra etmektedir." şeklinde konuştu.   

"Doğu Kudüs'e yerleşenler sıradan Yahudiler değildir"

"İslam ümmetinin tarihinin tertemiz, berrak ve  izzet sayfalarla dolu olduğunun altını çizen Tekdal konuşmasına şöyle devam etti:

"Müslümanlar birlikte yaşamaktan asla yoksun değildir. Bir zamanlar Yahudileri Avrupa zulmünden kurtaranlar Müslümanlardı. Müslümanlar birlikte yaşama bilincine sahiptir. Ancak karşı tarafta bu bilinç yoktur. Doğu Kudüs'e giden Yahudiler, sıradan halk değildir. Genelde radikal, milliyetçi olanlardır. Kısacası sivil bir asker pozisyonundadırlar. Yapılan yerleşim yerleri sadece sivillerle ilgili değildir.  Sivil ve askeri konutların inşa edildiği mekanlara dönüştürülüyor. Buraları Siyonist İsrail'in saldırılarını icra edebilecek kabiliyete sahip insanlardır. Dolayısıyla böyle bir anlayışla yapılan yerleşimlere izin verilmesi İsrail'in amacına hizmet etmektedir.”  

"600 bini aşkın Yahudi yerleşimciler Filistin'dedir"

İsrail Hükümeti'nin Filistinlilere her türlü zorluğu çıkardığına dikkat çeken Tekdal, "Filistinlilerle ilgili her türlü prosedürle engeller çıkarılırken, Yahudi yerleşimcilerin önü açılmakta ve her türlü kolaylıklar sağlanmaktadır. Yaşatılan zorluk ve engellerle Müslümanları olabildiğince oradan uzaklaştırmak, oralardan koparılmak hedeflenmektedir. Son olarak alınan yeni kararla buna imza attılar. Bugün İsrail'in inşa ettiği 4 yerleşim  noktası vardır. Doğu Kudüs, Bat Şeria, Golan tepeleri ve Gazze şeridi. Ama bugün en fazla yerleşimcinin olduğu yer Batı Şeria şehridir. Toplamında 600 bini aşkın Yahudi yerleşimci,Filistinli Müslümanların arasında yer almaktadır."ifadelerini kullandı.

"İslam ümmetine görevler düşmektedir"

Ümmetin vahdetine engel olmak için her türlü kargaşanın çıkarıldığını söyleyen Tekdal, İslam ümmetine görevler düştüğünü belirterek, “Yahudilerin yerleştiği yerlere fitne, kargaşa hakimdir. Oralarda İslam ümmetinin vahdetinin oluşmaması için her türlü çirkinliği yapmaktadırlar. Burada önemli olan İslam ümmetinin kendi vahdetini tesis etmesidir. Ümmetin yeniden bir Selahaddin'i Eyyubi çıkarması için sünni ihtilaf ve tefrikaların bertaraf edilmesi gerekir. "diye belirtti.

"İsrail'i sloganik söylemlerle durdurmak mümkün değildir"

Yönetimlerin yaptırımlara vesile olacak girişimlerde bulunması gerektiğine vurgu yapan Tekdal son olarak, "İnsanlar, İsrail'in yaptıkları katliam ve insan haklarını ihlal ettiklerini göz önünde bulundurarak tepki vermelidir. Özelikle yönetimler bazında yaptırımlara vesile olabilecek bazı adımlar atılmalıdır. İsrail'i sloganik söylemlerle durdurmak mümkün değildir. Bugün onlar hedeflerine adım adım ilerlemektedirler. Ümmet bu sessizliğini, suskunluğunu sürdürdüğü müddetçe de, elbette onlar Filistin'i tamamen Yahudileştirene kadar bu adımlarını sürdüreceklerdir."diye konuştu. (Mustafa Kaynak / M. Hüseyin Temel - İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.