banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Doğu-Batı Kardeşlik Platformu Kardeşliğe Çağırdı

 Doğu-Batı Kardeşlik Platformu Doğu Sekreteryası Abdullah GÖÇMEZ yazılı olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Bilindiği gibi Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 1 Kasım'da yapılacak Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) karşıtı küresel eylem için sokağa çıkma çağrısında bulundu. Elbette Kobani’de bir insanlık dramı yaşanıyor ve bölgemizdeki neredeyse her aileden akrabalık bağları bulunan bu insanların dramı her aileden, her birimizden derin yaralar açmaktadır. Bu sebeple halkın bu olayları protesto amaçlı gösteri ve yürüyüş yapmaları son derece demokratik, insani ve vicdani bir haktır.


Elbette bu tür protestolar yapılmalıdır. İnsanlar yanı başlarında neredeyse canlı canlı seyrettikleri bir vahşeti telin etmelidir. İnsanlarımız zulme karşı, vahşete karşı tepkisini ortaya dökmelidirler. Ancak bir önceki protestolarda görünen o çirkin ve protesto ettiğimiz vahşetten pekte farkı olmayan görüntüler olmamalı.  Bırakın Kobanideki Kürt kardeşlerimizle gönül birliğini kurmayı, yanı başımızdaki kapı komşumuz olan Kürt kardeşimizle aramıza kin ve düşmanlık tohumlarını eken o uğursuz eylemleri tekrar etmemeliyiz. Ülkemizde sürdürülen barış ve kardeşlik sürecine zarar verecek tavır ve davranışlardan sakınmalıyız.


Tüm kalbimizle inanıyorum ki yarınki eylemlerde hem eylemin öncüsü HDP hem de halkımız gayet sağduyulu, insanımıza yakışan barışçıl bir eylem yapacak, aksini düşünenlere ve provakatörlere fırsat vermeyecektir. Eylemlerimiz bizi ayrıştıran değil bizi daha çok kaynaştıran ve kenetlenmemize sebep olmalıdır. Hepimiz bu Ortadoğu gemisinde bulunuyoruz. Bu gemi dışarıdan birileri tarafından batırılmaya çalışılıyor. Biz bu gemide bulunanlar ırkı, dini, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun kenetlenir oyuna gelmezsek birbirimizin elinden tutarsak top yekün kurtulacağız. Yok eğer bu oyunlara gelir onların istediği gibi birbirimizi kırdırmaya çalışırsak hep beraber batacağız.


Halkımızın bu güne kadar gösterdiği sağduyuyu; yarında göstereceğine inanıyoruz ve sorumluluk sahibi herkesin bu olaylar karşısında barıştan, kardeşlikten, huzurdan yana net tavrımı ortaya koymaya davet ediyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.